Bekijk alle projecten in "EPE"

Steunouder

Organisatie
Stichting Koppel-SWOE
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
EPE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Het gaat om kinderen tussen 0 en 12. Wordt afhankelijk van de situatie wel iets van afgeweken.
Behoefte, wensen en grenzen van de "vraagouders" vormen het uitgangspunt voor de steunouder.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Er wordt samengewerkt met het CJG.
Het wordt uitgevoerd door Koppel-Swoe, de Eper welzijnsorganisatie.

Een maatje gaat 1 keer per week een dagdeel, maximaal 4 uur, met 1 of 2 kinderen, lager schoolleeftijd, leuke dingen doen.
Dat kan bij de kinderen thuis, eigen huis of ergens buiten, de kinderen krijgen op dat moment extra aandacht, zodat de ouder(s) even tijd heeft/hebben voor zichzelf of andere kinderen in het gezin..

Omschrijving activiteit
Steunouders zijn vrijwilligers die ondersteuning bieden aan kinderen en ouders die door omstandigheden een helpende hand kunnen gebruiken. Steunouders geven kinderen een aanvullend "thuis" en de ouders daarmee een steuntje in de rug.
Sommige ouders kunnen door allerlei oorzaken de verzorging en opvoeding van hun kind (tijdelijk) moeilijk alleen aan. Ze beschikken bijvoorbeeld niet over mensen waarop zij een beroep kunnen doen. Steunouders kunnen daarbij helpen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.