Bekijk alle projecten in "CULEMBORG"

Stap in Vrijwilligerswerk Maatjes gezocht!

Organisatie
Stichting JobHulp Culemborg
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
CULEMBORG
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als je nieuw in Nederland bent, en niet veel contact hebt buitenshuis, maar wel je Nederlands wilt verbeteren, is het doen van vrijwilligerswerk een goede stap. Maar hoe pak je dat aan? Ons programma Stap in Vrijwilligerswerk kan je daarbij helpen!

Als Stap in Vrijwilligerswerk Maatje word je, na een dagdeel training en het aanvragen van een VOG, gematched met een nieuwkomers in Nederland die nog moeite heeft met de Nederlandse taal. Je spreekt wekelijks af, gedurende een aantal weken/maanden, en helpt bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk. Je neemt, samen met de deelnemer, contact op met een mogelijk passende vrijwilligersorganisatie en maakt een afspraak voor een kennismaking. Dit gesprek bereid je samen voor, en vaak ga je ook mee naar dit gesprek. Vervolgens kan je ook meegaan als er een keer een proef-dag vrijwilligerswerk gedaan wordt, daarna gaat de deelnemer aan de slag, en blijf je nog een paar weken op de achtergrond bereikbaar voor vragen/uitdagingen..

Omschrijving activiteit
Het Stap in Vrijwilligerswerk programma is gericht op nieuwkomers in Nederland, die druk bezig zijn met Nederlands leren, maar iets meer willen dan alleen NL-les en dan weer naar huis. Praktisch oefenen, in contact komen met Nederlandse mensen, dat is soms moeilijk te realiseren, vandaar dat wij dit programma hebben om de mensen te helpen om passend vrijwilligerswerk te vinden, waar ze hun Nederlandse taal kunnen verbeteren. Voor sommigen is het doen van leuk vrijwilligerswerk het einddoel, voor anderen slechts een opstap om, zodra ze de NL-taal meer machtig zijn, een doorstap te maken naar betaald werk, aansluitend bij hun wensen, opleiding en achtergrond. Ook daar kunnen we ze mee helpen, met onze programma's JobGroep en JobMaatje.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.