Bekijk alle projecten in "CAPELLE AAN DEN IJSSEL"

St. Humanitas Home-Start

Organisatie
St Humanitas Home-Start Capelle ad IJssel
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Bij Home-Start zijn we per direct op zoek naar lieve, enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het leuk vinden om een gezin een steuntje in de rug te bieden.

Soms kan het door allerlei verschillende situaties net even wat zwaarder zijn voor (zwangere) ouders met (jonge) kinderen. Een luisterend oor, een positieve bekrachtiging en soms een extra handje kan dan net het verschil maken. Iemand die elke week bij je langs komt, naar je luistert, met jou en je kinderen naar buiten gaat, een spelletje speelt, de taal oefent. Er 'gewoon' is voor jou! Dat is wat je bent voor een Home-Start gezin.

Ben jij zelf een ervaren (professionele) opvoeder en/of heb je ervaring met opvoeden omdat je bijvoorbeeld de oudste bent in een groot gezin en vind je het leuk om gezinnen met kinderen in de leeftijd 0 - 17 jaar en/of zwangere moeders een steuntje in de rug te geven? Kun je je verplaatsen in het reilen en zeilen van een (startend) gezin met opgroeiende kinderen? Ben je 2 tot 4 uurtjes beschikbaar per week? Dan zijn we zeker op zoek naar jou! Je biedt voor een periode van minimaal 3 maanden tot maximaal 1 jaar je Home-Start gezin een steuntje in de rug. De duur van de ondersteuning is natuurlijk altijd in nauw overleg met jou en het Home-Start gezin.

Voor je start bij een Home-Start gezin, volg je bij ons een uitgebreide (digitale) training. Hierin besteden we onder andere aandacht aan onderwerpen zoals: communicatie, normen en waarden, het doel van Home-Start. grenzen stellen, luisteren, etc. En natuurlijk vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan.

Ieder gezin met kinderen in de leeftijd 0 - 17 jaar en zwangere moeders in Capelle ad IJssel kunnen hulp vragen bij Home-Start. Deze hulp is altijd vrijwillig. Een hulpverlener kan je doorverwijzen naar Home-Start en jij bent degene die besluit of je wel of niet met Home-Start wilt starten. Je kunt jezelf ook aanmelden bij Home-Start. Jouw aanvraag hoeft dus niet via een hulpverlener te verlopen.

Vooraf aan de kennismaking met de vrijwilliger, heb je een gesprek met de coördinator van Home-Start Capelle ad IJssel. Zij komt met je/jullie kennis maken en samen kijk jij wat Home-Start voor je kan betekenen, op welke dag/tijdstip de vrijwilliger het beste bij je langs kan komen en wat je wel/niet van Home-Start kunt verwachten.

Gemiddeld duurt de ondersteuning van een Home-Start vrijwilliger een jaar. Dit kan korter of langer zijn. Dit wordt altijd in overleg bepaald. Gedurende het jaar zijn er gemiddeld 4 momenten dat de coördinator met jou en je vrijwilliger komt evalueren. Tijdens deze momenten bespreek je hoe het gaat, het je contact met de vrijwilliger verloopt, wat je nog verwacht, etc.

Aan de inzet van een vrijwilliger zijn geen kosten verbonden.

Omschrijving activiteit
Opgroeiende kinderen? Druk gezin? Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, is niet altijd even makkelijk. Er kan ruzie zijn met je kinderen, spanning met je partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden. Of de administratie loopt achter, een van de kinderen maakt geen huiswerk, of… Het kan van alles zijn. Meestal los je de problemen zelf op. Is het nu wat te veel? Je staat er niet alleen voor. Als je thuis ondersteuning kunt gebruiken, neem dan contact op met Home-Start.

Home-Start is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kan de vrijwilliger je helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Jij vertelt met welke vragen je zit en waarover je tips wilt hebben. Jullie trekken samen op, praten over de alledaagse opvoedproblemen en zoeken er oplossingen voor.

Home-Start is er voor zwangere moeders en gezinnen met kinderen in de leeftijd 0 - 17 jaar.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.