Bekijk alle projecten in "ZWOLLE"

SchuldHulpMaatje

Organisatie
Stichting Voor Elkaar Zwolle
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ZWOLLE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Heb je geldzorgen en het gevoel geen grip te hebben op je geldzaken? Vind je het lastig om je inkomsten en uitgaven in balans te houden? Sta je rood, of loop je veel achter met betalen? Of heb je misschien zoveel aanmaningen, en deurwaarders dat je de post niet meer opent en doet alsof je niet thuis bent?
Wij willen je graag helpen. Met het project SchuldHulpMaatje luisteren we naar jouw verhaal, en zoeken we samen met je naar een oplossing. We kunnen je schulden helaas niet in een keer wegnemen, maar weten wel de juiste routes te vinden om tot een oplossing te komen. We helpen je om overzicht en inzicht in je financiën te krijgen, en samen met jou een budgetplan op te stellen waardoor je meer inkomsten hebt dan uitgaven.

Een SchuldHulpMaatje is iemand die samen met de hulpvrager de financiële administratie op orde brengt, en diegene helpt het (weer) zelf te kunnen. Je gaat bij iemand thuis op bezoek, en gaat zonder vooroordelen bezig om samen inzicht en overzicht te creëren.

We vragen commitment van minimaal 1 bezoek per week, en minimaal 2 jaar actieve betrokkenheid bij onze stichting. Bij dit wekelijkse bezoek ga je met de administratie aan de slag. Je maakt samen een budgetplan met de inkomsten en uitgaven, en als er schulden zijn maak je een aflossingsplan, of kijk je naar andere mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je samen met de hulpvrager een aanvraag voor schuldhulpverlening in gang gaat zetten.

Als maatje sta je naast de hulpvrager en probeer je het samen op te lossen. Niet voor de hulpvrager, maar met de hulpvrager.

Het werk van de vrijwilliger is ondersteunend en aanvullend aan dat van de beroepskracht. Als voorbeeld kan dit zijn:
- de administratiemap in orde brengen;
- kijken wat er echt uitgegeven wordt en budgetten maken om hierop te besparen;
- schuldeisers bellen om een betalingsregeling te treffen;
- schuldenlijst compleet maken voor de aanvraag SDV;
- post openen en uitleggen wat er bedoeld wordt.

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onze projecten. Hou er rekening mee dat het soms een aantal maanden kan duren voordat je echt aan de slag kunt, we geven namelijk 2x per jaar een maatjestraining. Wanneer dit is verschilt, neem daarom gerust contact met ons op..

Omschrijving activiteit
Vanuit respect voor onze medemens en naastenliefde willen wij naast kwetsbare stadsgenoten staan en hen ondersteunen in het zetten van een duurzame stap in een menswaardig bestaan. We streven naar een inclusieve samenleving zonder uitsluiting van mensen! We gunnen iedere Zwollenaar een hoopvolle toekomst met perspectief.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.