Bekijk alle projecten in "WESTLAND"

School's cool Westland

Organisatie
School's Cool Westland
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
WESTLAND
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Omschrijving activiteit
School’s cool geeft leerlingen een steuntje in de rug bij de overgang van basisschool naar vmbo, havo of vwo. Voor een aantal kinderen is dit namelijk een risicovolle periode, omdat het door hun aard, gedrag of de omstandigheden thuis gemakkelijk mis kan gaan. Spijbelen, onderpresteren en schooluitval liggen dan op de loer. Kinderen die dit risico lopen, krijgen bij School’s cool een mentor die ze in de brugklas begeleidt bij het maken van huiswerk en eventueel helpt bij het vinden van een leuke vrijetijdsbesteding. De mentor is een vrijwilliger die gedurende anderhalf jaar wekelijks ongeveer anderhalf uur bij het kind thuiskomt om hem of haar te helpen. Zo worden ook de ouders erbij betrokken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.