Bekijk alle projecten in "HOORN"

Samenvoorlezen

Organisatie
Vrijwilligerspunt Westfriesland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
HOORN
Leeftijd doelgroep
Kinderen

Het project Samenvoorlezen is er voor kinderen vanaf 2 tot 12 jaar die taal- of leesondersteuning kunnen gebruiken. De nationaliteit van de kinderen maakt niet uit, hier geboren of nieuw in Nederland. Als voorlezer bij Samenvoorlezen help je een kind dat moeite heeft met taal en lezen. Je gaat gedurende twintig weken één uur per week bij een gezin thuis voorlezen. Ook ga je samen met het gezin naar de bibliotheek om daar boekjes te zoeken. Zo help je zowel het kind als de ouders boekjes te kiezen die echt bij hen passen. Zo wordt voorlezen nog leuker!

Samenvoorlezen is er voor kinderen vanaf twee tot twaalf jaar die taal- of leesondersteuning
kunnen gebruiken. De nationaliteit van de kinderen maakt niet uit, hier geboren of nieuw in Nederland.

Er komt twintig weken lang elke week een vrijwilliger voorlezen bij het gezin, waarbij de ouders
ook in het leestraject worden betrokken. Het deelnemende kind krijgt een bibliotheekpas en wordt door de vrijwilliger wegwijs gemaakt bij een bibliotheek in de buurt.

Een gezin aanmelden:
Iedereen die een gezin kent kan met de ouders overleggen over deelname. Na de aanmelding komt één van onze coördinatoren langs voor een intakegesprek. Er wordt besproken hoe alles in zijn werk gaat en wat er van de deelnemers verwacht wordt. Na het intakegesprek volgt een kennismaking met de voorlezer en kan het voorlezen beginnen.

Omschrijving activiteit
Het project Samenvoorlezen is er voor kinderen vanaf 2 tot 12 jaar die taal- of leesondersteuning kunnen gebruiken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt