Bekijk alle projecten in "EIJSDEN-MARGRATEN"

Samenspraak/Taalmaatjes

Organisatie
Humanitas Maastricht-Heuvelland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
EIJSDEN-MARGRATEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Volg je (bijna) een inburgeringstraject en wil je graag contact met je buren? Nederlands praten met je kinderen? Zelf naar de dokter of tandarts kunnen? De mensen op school beter begrijpen? Goed inburgeren zodat je je meer thuis gaat voelen? Vraag dan een taalmaatje van Samenspraak/Taalmaatjes. Een vrijwilliger komt wekelijks bij jou thuis voor het geven van Nederlandse taalles. Je kunt praten over het dagelijkse leven en samen dingen ondernemen. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Bel dan naar 043-3560448 of stuur een mail naar maastricht@humanitas.nl

Als vrijwilliger bij het project Taalmaatjes heb je goede sociale vaardigheden. Je staat open voor andere culturen en beheerst de Nederlandse taal op een goed niveau zowel mondeling als schriftelijk. Ook vind je het leuk de maatschappelijke participatie van deelnemers te bevorderen. Ben je geïnteresseerd, laat dan wat van je horen. Stuur je reactie naar maastricht@humanitas.nl of bel: 043-3560448..

Omschrijving activiteit
Samenspraak/Taalmaatjes is een project gericht op taalwerving (Nederlands) en het bevorderen van sociaal-maatschappelijke participatie. Vrijwilligers ondersteunen inburgeraars thuis, bijv. door hulp bij spreken, lezen en schriftelijke vaardigheden, maar ook door aan te sluiten bij buurtactiviteiten.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.