Bekijk alle projecten in "ROERMOND"

SamenSpraak Roermond

Organisatie
Service Gilde Roermond
Soort project
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
ROERMOND
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Sta je open voor bijzondere taalontmoetingen. Ben je geïnteresseerd in taal en cultuur?
Word dan taalcoach! Kosten worden vergoed, je krijgt begeleiding en de overeenkomst duurt een jaar. De taalondersteuning is gericht op Nederlands spreken en dit in de praktijk te oefenen, bijvoorbeeld door samen naar de bibliotheek of markt te gaan. Een vrijwilliger en een anderstalige ontmoeten elkaar wekelijks, thuis, in de bibliotheek of elders.

Deelnemers spreken al op een basisniveau Nederlands (niveau A1) en zijn over het algemeen redelijk zelfredzaam. Er wordt meestal geen gebruik gemaakt van een ondersteunende methode. Bij Gilde SamenSpraak Roermond doen meer dan vijftig vrijwilligers en evenveel anderstaligen mee aan dit unieke taalproject.

Omschrijving activiteit
De taalcoaches van Gilde SamenSpraak Roermond hebben voor een periode van een jaar wekelijks een gesprek van ongeveer een uur met een anderstalige. De taalondersteuning is gericht op Nederlands spreken en dit in de praktijk te oefenen, bijvoorbeeld door samen naar de bibliotheek of markt te gaan. Een vrijwilliger en een anderstalige ontmoeten elkaar wekelijks, thuis, in de bibliotheek of elders.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.