Bekijk alle projecten in "BODEGRAVEN REEUWIJK"

Samen sterk - Maatjesproject

Organisatie
Stichting SAM
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
BODEGRAVEN REEUWIJK
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wil je iets betekenen voor een ander?
Hou je ervan om persoonlijk contact te hebben met mensen?
Heb je 1 uur in de week tijd (overdag, avond of weekend)?
Een maatje wordt één op één gekoppeld aan een inwoner. Samen drink je een kop koffie, gaan jullie op pad, help je bij het aangaan van nieuwe contacten of het opzoeken van nieuwe activiteiten. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is een steun voor de ander.
Een maatjescontact kan gaan om enkele keren, bijvoorbeeld om een drempel over te gaan, maar kan ook langdurig zijn, omdat iemand bijvoorbeeld een beperking heeft en niet zonder een maatje een activiteit kan ondernemen. Uit maatjescontacten kunnen mooie vriendschappen ontstaan.
Als maatje kun je rekenen op begeleiding en training vanuit SAM. Je wordt gekoppeld aan iemand waarmee je een klik hebt.

Een maatje is iemand die naast je staat. Jullie zijn gelijkwaardig en er is een klik waardoor jullie een contact op bouwen. Samen met je maatje overleg je waar, wanneer en hoe vaak je af wilt spreken.
Ook is het mogelijk dat jullie samen op ontdekkingstocht gaan om ook weer anderen te ontmoeten, zodat je uiteindelijk meer mensen leert kennen of meer om handen hebt. Als je dat wilt.

Omschrijving activiteit
Maatjes van Samen sterk ondersteunen als sterke burgers minder krachtige burgers middels kort of langer durend contact. Maatjes zetten zich in voor:
- het versterken van de zelfredzaamheid en eigen kracht van de maatjesvrager.
- het vergroten van het sociaal netwerk van de maatjesvrager.
- respijtzorg, zodat bijvoorbeeld mantelzorgers even wat lucht krijgen door met de zorgvrager iets te ondernemen. Of zijn juist het luisterend oor voor de mantelzorger.
- activeren en het vormgeven van dagbesteding.
- deelnemen aan activiteiten en vrijwilligerswerk waar de maatjesvrager een hoge drempel voor ervaart.
- aanvullende ondersteuning op professionele zorg en/of begeleiding.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt