Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Samen sporten is Super COOL!

Organisatie
VMCA
Soort project
Maatjes
Buddy
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Doe je ook mee aan de Super COOL sportlessen voor deelnemers met een verstandelijke beperking? We sporten in een groep en werken met vaste sportmaatjes zodat je altijd dezelfde mensen ziet en geholpen wordt door jouw vaste maatje. De sportlessen zijn in Almere op donderdagavond (18.45 - 20.00 uur). De locatie is afhankelijk van de sport. Zie www.sportenissupercool.nl, www.supercoolalmere.nl en www.facebook.com/supercoolalmere ;

Bij Super COOL! sporten en bewegen deelnemers met en zonder beperking samen wekelijks op een vaste avond met elkaar in een groep. In Almere is dat de donderdagavond van 18.45 - 20.00 uur. Het is altijd super gezellig en je wordt er nog eens fitter van. Onze visie is "Samen Sporten". Iedereen kan en mág mee doen.

Zonder maatjes zullen deelnemers met een verstandelijke beperking niet zomaar uit zichzelf gaan sporten. Ook woont het merendeel van onze deelnemers begeleid in een zorginstelling. De begeleiding heeft niet altijd de mogelijkheid om deelnemers naar sportactiviteiten te brengen. Veel van onze deelnemers worden dus gebracht en gehaald met collectief taxi vervoer. We gaan uit van gelijkwaardigheid en proberen maatjes zoveel mogelijk één op één te matchen. Dat werkt heel goed mits je je in elkaars leefwereld wilt verdiepen. Wij kijken wat mogelijk is en gaan niet uit van iemands beperking.

Wie een goede klik heeft met een deelnemer en dat leuk vindt kan ook sociaal maatje worden (maar het hoeft niet). Een sociaal maatje gaat naast het sporten (ook) iets anders doen, zoals, koffie drinken, winkelen, een avondje uit, etc. Dit is afhankelijk van de behoefte van de deelnemer en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Er is een activiteiten budget. Je kunt als vrijwilliger ervoor kiezen om alleen sportmaatje te worden of alleen sociaal maatje of beiden.

Deze oproep is specifiek voor ALMERE maar woon je in één van de andere plaatsen in Flevoland en wil je sportmaatje worden? Dan stuur ik je mail door. Er zijn groepen in Almere, Lelystad, Zeewolde, NOP, Urk en Dronten. We zoeken in alle genoemde plaatsen sportmaatjes die het leuk vinden om wekelijks samen met elkaar te sporten en te bewegen..

Omschrijving activiteit
Super COOL! is een sportprogramma voor deelnemers met een verstandelijke beperking. De deelnemers krijgen 4 of 5 weken lang een aantal trainingen aangeboden van één van de deelnemende verenigingen. Na die trainingen beslist de deelnemer of hij/zij lid wil worden van de vereniging of mee gaat doen aan de volgende serie trainingen bij een volgende sportvereniging. De trainingen worden gegeven door trainers van de vereniging zelf. De Super COOL vrijwilligers verhuizen mee naar de volgende sport. Daardoor bouw je een band op met de deelnemers.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.