Bekijk alle projecten in "BLARICUM"

Samen Oplopen - vrijwillige hulp in gezinnen

Organisatie
Versa Welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BLARICUM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Ben jij een ouder die er af en toe behoorlijk doorheen zit? Weet je soms even helemaal niet meer waar je moet beginnen bij het aanpakken van je problemen? Een gezinsvrijwilliger van Samen Oplopen kan je helpen! Een vaste gezinsvrijwilliger van Samen Oplopen komt iedere week (of om de week) langs om naar jouw situatie te luisteren en te helpen waar nodig. De vrijwilliger blijft ongeveer 1 -2 jaar betrokken bij jouw gezin en wordt vaak een goede vriend.

Samen Oplopen koppelt vrijwilligers aan gezinnen met problemen op diverse levensgebieden. Een gezinsvrijwilliger wordt getraind en begeleid door Samen Oplopen / Versa Welzijn. Tijdens de (twee)wekelijkse bezoeken bied je steun, gezelligheid en een luisterend oor. Je helpt mee bij de dingen waar het gezin moeite mee heeft, zoals bijvoorbeeld:
- Vergroten van sociaal netwerk
- Helpen met opvoedvragen en -problemen
- Met ouders en kinderen koken of andere dingen doen
- Beter Nederland(s) begrijpen, hulp met integreren
- Het bestrijden van armoede
- Meer grip op de financiële situatie krijgen
- Het lezen van brieven en dergelijke
- Meegaan naar instanties of zorgafspraken.

Omschrijving activiteit
Gezinsvrijwilligers en kwetsbare gezinnen lopen een periode samen op. De gezinsvrijwilliger ondersteunt in het vraaggezin. Vanuit een gelijkwaardige relatie werken de vrijwilliger en de ouder(s) samen aan een fijner gezinsleven met minder stress en zorgen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.