Bekijk alle projecten in "OLST-WIJHE"

Samen Oplopen: steun voor gezinnen, zwangeren, vluchtelingen en jongeren

Organisatie
Evenmens
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
OLST-WIJHE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Wij zoeken betrouwbare burgers die een band op willen bouwen met een ouder, de ouders en/of de kinderen in een gezin, die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Vrijwilligers denken en doen mee met van alles wat kan spelen in de leefwereld van een gezin dat veel stress ervaart. Bijvoorbeeld een luisterend oor bieden, coachen, naar buiten gaan, bellen met instanties, Nederland(se taal) leren begrijpen, samen problemen oplossen, mee-denken en doen tijdens en na de zwangerschap, in opvoeding, voorlezen, samen koffie drinken of eten, e.d. Gezinnen kunnen ook aan gezinnen gekoppeld worden of een vrijwilliger kan een kind in haar gezin een paar uur mee laten draaien. Maar net wat een vrijwilliger wil of kan en een gezin nodig heeft.
Een vrijwilliger bezoekt een gezin zo'n 1,5 tot 2 uur. Eens per week of om de week.
Gezinnen waarderen steun via Samen Oplopen met een '9'.
Soms gaat het om jongeren tot 23 jaar. Soms ook om (ex-)vluchtelingen.

Samen Oplopen kan mee-doen en denken als je zwanger ben een gezin hebt of met jongeren tot +/- 23 jaar die veel stress in hun leven ervaren. Een vrijwilliger komt eens per week of om de week een tijdje met jou 'oplopen'
Bijvoorbeeld door een luisterend oor bieden, mee te gaan naar afspraken, te coachen, samen naar buiten gaan, te bellen met instanties, Nederland(s) te leren begrijpen, samen problemen op te lossen, mee te denken en doen in opvoeding, voor te lezen aan de kinderen, samen koffie te drinken of te eten, e.d. Gezinnen kunnen ook aan gezinnen gekoppeld worden of een vrijwilliger kan een kind in haar gezin een paar uur mee laten draaien. Maar net wat een vrijwilliger wil of kan en jij als gezin of jongere nodig hebt.
Als we aan gezinnen vragen hoe ze onze steun waarderen, geven ze Samen Oplopen een '9'.
Als je nieuwkomer bent (vluchteling met een status) kun je ook veel hebben aan een maatje van Samen Oplopen.

Omschrijving activiteit
Samen Oplopen werkt met professionele coördinatoren die de vrijwilligers en gezinnen op maat begeleiden om de match goed te laten verlopen. De coördinatoren hebben regelmatig contact met de vrijwilligers én het gezin (of de jongere). Soms intensief, soms losjes. Indien nodig zoekt de coördinator contact met de professionele hulpverlening voor/van het gezin. Daarnaast zijn er vrijwilligersavonden en trainingen, intervisie en relevante thema?s. Doordat vrijwilligers een laagdrempelig contact aan gaan met gezinnen en jongeren groeien kinderen in de gezinnen gezonder op in onze samenleving. De zingeving hiervan en het warme, hartelijke contact maakt dit vrijwilligerswerk zo mooi.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.