Bekijk alle projecten in "PAPENDRECHT"

Samen Oplopen Papendrecht

Organisatie
Sterk Papendrecht
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2.5
Gemeente
PAPENDRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Maak jij je zorgen over je gezin of zijn er in je dagelijks leven problemen waarover je bij niemand terecht kan? Vind je het lastig om voldoende tijd en energie in je gezin te steken? Dan zijn wij er voor jou! Je hoeft het niet alleen te doen. Samen Oplopen Papendrecht koppelt jou aan een maatje, die samen met jou oploopt en de dagelijkse hobbels met je aangaat. Zij luisteren naar je verhaal en helpen mee waar nodig!

In de praktijk
Een maatje van Samen Oplopen loopt een half jaar tot 2 jaar samen met jullie op! Hij/ zij komt regelmatig bij je langs om je met van alles te helpen zoals:
- het op orde maken van je huis of papierwerk
- opvoeding van je kinderen
- het zoeken naar werk
- een bezoek aan een instantie
- een praatje of luisterend oor
- het zoeken naar oplossingen
- het leren kennen van meer mensen in je buurt
- samen iets leuks doen, met jou of met de kinderen

Wij doen er alles aan om een omgeving te creëren waarin je het gevoel hebt dat je alles kunt bespreken. Als extra (professionele) hulp gewenst is, schakelen we met een jeugdprofessional van Sterk Papendrecht, die op de hoogte is van jouw situatie. Wij staan voor je klaar! Niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

In een maatje voor Samen Oplopen zoeken wij een hartelijk mens, die geïnteresseerd is in het leven van een ander en graag wil helpen. Stabiele en betrouwbare inwoners van Papendrecht die een band willen opbouwen met een gezin of jongere die het (tijdelijk) moeilijk heeft. Als vrijwilliger denk en draai je mee met alles wat er speelt in het de leven van dit gezin. Eigenlijk loop je een stukje Samen Op in het leven.

Samen Oplopen koppelt een vrijwilliger aan een gezin dat wel wat steun kan gebruiken. Je helpt waar nodig, niet als hulpverlener maar als een maatje die kan uitleggen hoe hij of zij zaken aanpakt.
Elke 1 a 2 weken heb je contact met jouw gezin en je gaat daarbij uit van wat het gezin op dat moment nodig heeft. Dit kan variëren van helpen bij het lezen van de post, een bezoekje aan de bibliotheek, het bieden van een luisterend oor, iets leuks doen met de kinderen of meegaan naar instanties. Door jouw inzet groeien kinderen in deze gezinnen gezonder op in onze samenleving, krijgen ouders meer zelfvertrouwen en worden gezinnen gelukkiger. De zingeving hiervan maakt dit vrijwilligerswerk zo mooi..

Omschrijving activiteit
Samen Oplopen koppelt een vrijwilliger aan een gezin dat wel wat steun kan gebruiken. Je helpt waar nodig, niet als hulpverlener maar als een maatje die kan uitleggen hoe hij of zij zaken aanpakt. Elke 1 a 2 weken heb je contact met jouw gezin en je gaat daarbij uit van wat het gezin op dat moment nodig heeft. Dit kan variëren van helpen bij het lezen van de post, een bezoekje aan de bibliotheek, het bieden van een luisterend oor, iets leuks doen met de kinderen of meegaan naar instanties. Door jouw inzet groeien kinderen in deze gezinnen gezonder op in onze samenleving, krijgen ouders meer zelfvertrouwen en worden gezinnen gelukkiger. De zingeving hiervan maakt dit vrijwilligerswerk zo mooi.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.