Bekijk alle projecten in "DE BILT"

Samen Oplopen met een (vluchtelingen)gezin

Organisatie
MENS De Bilt
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
DE BILT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Samen Oplopen is er kosteloos voor alle gezinnen uit gemeente De Bilt met kinderen onder de 24 jaar, die een lastige periode doormaken en behoefte hebben aan steun. De vrijwilligers zijn betrouwbare en betrokken mensen die zich voor een tijdje willen verbinden aan een gezin door wekelijks een paar uur ondersteuning te bieden. Deze steun kan bijvoorbeeld bestaan uit het bieden van een luisterend oor, meedenken en doen in de opvoeding, het bekijken van administratie, meegaan naar een instantie, spelen met de kinderen of helpen met het opzetten van een netwerk. Net wat het gezin nodig heeft en wat past bij de vrijwilliger.

Samen Oplopen is er voor gezinnen die behoefte hebben aan steun. Heeft een gezin niemand in het eigen netwerk om deze steun te bieden, dan kan een vrijwilliger deze rol tijdelijk vervullen. Er zijn veel verschillende manieren waarop jij van waarde kan zijn. Zo kun je een gezin dat net in onze gemeente is komen wonen wegwijs maken en helpen met de taal. Of een luisterend oor en gezelligheid bieden aan een ouder die veel heeft meegemaakt. Misschien lijkt het jou leuk die extra paar handen te zijn die een ouder vaak tekort komt. In dat geval kun je helpen in de zorg voor de kinderen of het organiseren van het huishouden. Als vrijwilliger geef je aan wat jou leuk lijkt, zodat je aan een passend gezin gekoppeld wordt. De ondersteuning stopt weer als het gezin op eigen kracht verder kan. Het uitgangspunt is dat het contact voor zowel gezin als vrijwilliger plezierig is.
Je kunt tijdens je vrijwiligerswerk rekenen op de persoonlijke begeleiding van een professionele coördinator. Daarnaast word je uitgenodigd voor een starttraining van twee avonden en zijn er vrijwilligersbijeenkomsten zoals intervisie of themabijeenkomsten..

Omschrijving activiteit
Samen Oplopen koppelt vrijwilligers aan gezinnen die wel wat steun kunnen gebruiken. Als het klikt, ondernemen ze dingen die zij samen fijn en nuttig vinden. Eigenlijk lopen ze een stukje samen op in het leven.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.