Bekijk alle projecten in "RENKUM"

Rolstoelroute Renkums Beekdal

Organisatie
Stichting Renkums Beekdal
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
RENKUM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

De Stichting Renkums Beekdal zoekt nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep de 'Rolmaatjes'. Dit wordt een nieuwe werkgroep die gaat zorgen voor exploitatie en onderhoud van de Rolstoelroute Renkums Beekdal. Deze route loopt door het bos van het landgoed Oranje Nassau's Oord en rond het natuurgebied de 'Papierweide', Dit is een voormalig industrieterrein waar nu talloze orchideeën bloeien en weidevogels broeden. De nieuwe rolstoelroute maakt het mogelijk dat ook minder validen kunnen genieten van de prachtige natuur in het Renkums Beekdal. De bospaden van de rolstoelroute wordt in najaar 2020 geschikt gemaakt voor rolstoelrijders. De activiteiten van de werkgroep starten in najaar 2020. Maar ook nu is het al mogelijk om met een begeleider een deel van de route te berijden met een rolstoel.

De Rolmaatjes maken het mogelijk dat ook minder validen (in een rolstoel) kunnen genieten van de prachtige natuur in het Renkums Beekdal.

Omschrijving activiteit
De Rolmaatjes gaan een zelfstandige werkgroep vormen binnen de Stichting Renkums Beekdal. Hun voornaamste taak wordt het begeleiden van rolstoelrijders tijdens wandelingen over de rolstoelroute. Daarnaast zijn diverse andere functies te vervullen, zoals
(1) coördineren van aanvragen voor individuele rolstoelwandelingen,
(2) organiseren van groepsexcursies - onder leiding van een natuurgids - voor rolstoelrijders uit diverse verpleeghuizen,
(3) beschikbaar maken van informatie over natuur, landschap en cultuurhistorie van het Renkums Beekdal,
(4) zorgen voor klein onderhoud aan paden en overleggen met de terreineigenaren over groot onderhoud,
(6) werven van fondsen voor exploitatie en onderhoud.
De tijdbesteding per Rolmaatjes hangt af van het aantal aanvragen. We rekenen op 1 wandeling per maatje per maand. Een wandeling duurt ongeveer een uur.

Ja, hier wil ik maatje worden

Helaas, op dit moment worden er voor dit project geen maatjes gezocht.
Wil je toch als maatje ergens aan de slag?

Zoek een passend project in je buurt

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.