Bekijk alle projecten in "ROERDALEN"

Roerdalen Samen!

Organisatie
Sociaal Team Roerdalen
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROERDALEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

In Posterholt, Vlodrop, Herkenbosch, Melick, Montfort en St. Odiliënberg zijn vrijwilligers actief die ondersteuning kunnen bieden bij:
- Vervoer en begeleiding naar de huisarts of het ziekenhuis.
- Boodschappen doen.
- Een spelletje doen.
- Een eenvoudig klusje in huis of in de tuin
- Een wandeling maken.
Of gewoon samen een kopje koffie drinken en een luisterend oor bieden.
Door deze ondersteuning kan ook de mantelzorger worden ontlast zodat deze even tijd voor zichzelf kan nemen.
Het Sociaal team van de gemeente Roerdalen coördineert de aanvragen en het hulpaanbod en draagt zorg voor de koppelingen.

In de gemeente Roerdalen wonen ook in jouw eigen dorp mensen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Om er gewoon even uit te kunnen, voor een praktisch klusje of omdat ze zelf niet meer alles meekrijgen tijdens een doktersbezoek. Daarom zijn we op zoek naar jou! Want jij wilt ongetwijfeld jouw hulp bieden aan iemand uit Posterholt, Vlodrop, Herkenbosch, Melick, Montfort of St. Odiliënberg die hierom vraagt. Door samen een boodschap doen, een kopje koffie drinken, lichte werkzaamheden in de tuin of vervoer naar het ziekenhuis. Dit kan een uurtje in de week zijn of maar af en toe. Jij bepaalt hoe je jouw hulp wilt aanbieden. En wij zijn hier blij mee!.

Omschrijving activiteit
Het Sociaal team van de gemeente Roerdalen bestaat uit allerlei medewerkers die de inwoners kunnen ondersteunen. Van mantelzorgondersteuner tot jongerenwerker en van wijkverpleegkundige tot het Algemeen Maatschappelijk Werk. Regelmatig krijgen zij vragen voor praktische klusjes, vervoer naar het ziekenhuis of om als maatje regelmatig op bezoek te kunnen komen voor een praatje. Het Sociaal team is daarom op zoek naar vrijwilligers die bij deze vragen ingezet kunnen worden. Wat vind jij leuk om te doen, waarmee je een ander bovendien zou willen helpen? Laat het ons weten! Wij brengen jou dan in contact met degene die deze hulp nodig heeft. Iemand in je eigen dorp of in je eigen gemeente helpen: ook dat is Klein Geluk in Roerdalen!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.