Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

Oprechte aandacht en verbinding gezocht

Organisatie
Woonzorgcentrum Verpleeghuis Siloam
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1.5
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Wij ontdekken dat er steeds meer behoefte is aan contact in de vorm van een maatje. Een vriend of vriendin die contact onderhoud, die oprecht is en die in verbinding wil blijven. Je komt op bezoek als maatje en je verbindt je voor een langere periode aan één persoon. Voorwaarde is natuurlijk dat er een klik moet zijn. Op basis van wederkerigheid kom je op bezoek. Je moet wel een zorghart hebben en geven om mensen, klaar willen staan voor diegene die hulp nodig heeft. Wat doe je zoal: samen buiten een wandeling te maken, boodschappen te doen, of gewoon een leuk uitstapje ondernemen, luisteren onder het genot van een kopje koffie. Als het gaat om de tijdsinvestering dan gaat dit in onderling overleg.

Hulpvragers kunnen zich aanmelden via de de thuiszorg van de Lelie zorggroep of via de coördinator vrijwilligers

Omschrijving activiteit
Wij zijn een zorgorganisatie die in de wijk Hoogvliet merkt dat burgers langer thuis wonen. Daarnaast is het zo dat in het verpleeghuis steeds meer merken dat persoonsgericht zorg en aandacht gewenst is voor de mensen die van ons zorg krijgen.
Dus we zoeken maatjes voor burgers die thuis wonen en in het verpleeghuis. He gaat hierbij oom oprecht aandacht, niet kortdurend maar voor langere tijd. Klaar willen staan om iemand te helpen. Het gaat om allerlei zaken die onder het stukje welzijn en dagbesteding vallen. Je helpt iemand niet bij financiële zaken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.