Bekijk alle projecten in "APELDOORN"

Op zoek naar een Marokkaanse vrijwilliger voor Mo

Organisatie
's Heeren Loo
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
APELDOORN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Samen Marokkaans praten, de cultuur beleven, bidden en gezellig een hapje eten in ons restaurant; even jezelf zijn!

Wie is Mo?
Mo is een man van 52 jaar oud. Hij komt uit Marokko en is in zijn tienerjaren naar Nederland gekomen. Een aantal jaren geleden kreeg Mo een ongeluk, waarna hij in een coma is geraakt met hersenletsel tot gevolg. Sindsdien woont hij binnen een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking op ons terrein. Mo is een behulpzame en zorgzame man en is betrokken bij mensen uit zijn omgeving. Hij vindt het belangrijk om eerlijk, serieus en als volwassen man behandeld te worden. Er zijn dingen die hij lastig vindt, zoals het uitstellen van iets of dingen die binnen zijn woongroep moeten. Hij kan af en toe reageren met verbale en fysieke agressie. Zijn begeleiders vertellen dat dit bij een vrijwilliger niet zal gebeuren, omdat het een setting is waarbij hij zichzelf kan zijn en kan ontspannen. In die situatie wordt er niets van hem verwacht. Mo is mobiel, maar kan soms wankel op zijn benen staan. Hij maakt dan gebruik van een rolstoel. Vanwege zijn hersenletsel is hij hele dagen thuis. Hij helpt dan graag met het huishouden. Mo leest de Koran en eet alleen Halal. Hij kijkt graag voetbal op tv en luistert graag naar muziek; vooral naar Marokkaanse muziek of Reggae. Mo rookt.

Wij bieden je
Een mooie vrijwilligersplaats
Een eindejaarsgeschenk
Verzekerd voor WA en ongevallen
Reiskostenvergoeding
Jaarlijks vrijwilligersfeest als dank voor je inzet
Mogelijkheid tot scholing en informatiebijeenkomsten
Betrokken bijdrage bij de cliënten
Volop waardering en een onbetaalbare ervaring

Enthousiast?
Meld je aan via vrijwilligers.apeldoorn@sheerenloo.nl. Of neem voor meer informatie contact op met Inge Uiterweerd via 06 2512 6920. Om met onze cliënten te werken wordt er een VOG van je verlangd. Deze wordt via ’s Heeren Loo aangevraagd, dit is geheel gratis.

Omschrijving activiteit
Wat vraagt Mo?
Mo ontvangt om de week op de maandag bezoek van zijn ouders. Hij kan dan weer even Marokkaans praten en voelt zich dan veel vrijer. Zij gaan dan samen naar het restaurant op ons terrein en eten daar een patatje. Even weg van de groep, niets moeten, je eigen taal spreken en er even uit zijn. Dit gunnen wij hem iedere maandag!
Wij zijn op zoek naar een islamitische Marokkaanse vrijwilliger (man), die om de week op de maandag iets voor hem wil betekenen. Samen naar ons restaurant, praten over de Marokkaanse cultuur en bidden. Het liefst op de maandag ergens tussen 10:00 en 14:00, maar in overleg is er wellicht ook iets anders mogelijk.
Iemand die begrip heeft voor zijn situatie (niet aangeboren hersenletsel). Natuurlijk ontvang je als vrijwilliger de nodige begeleiding van zijn begeleiders.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.