Bekijk alle projecten in "GOUDA"

Op weg met Taal

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
GOUDA
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Deelname is altijd vrijwillig en worden meestal doorverwezen naar ons via bijvoorbeeld Het Taalhuis

Taal is belangrijk om je weg te vinden in Nederland. Zeker als je naar Nederland komt met een niet-Nederlandse achtergrond. We zijn er ook voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Als vrijwilliger ga je aan de slag om als maatje de deelnemer de nodige basisvaardigheden te leren. Een deelnemer krijgt 1 jaar hulp, alleen bij uitzondering kan dat langer zijn. De vrijwilliger helpt de deelnemer iedere week, behalve in de vakanties..

Omschrijving activiteit
Het project maakt onderdeel uit van de activiteiten van Humanitas Midden-Holland. De ondersteuning is in principe 1 op 1 en bij de deelnemer thuis. De vrijwilliger wordt opgeleid door de Stichting Lezen en Schrijven en gebruikt de materialen die deze stichting heeft ontwikkeld. Vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door eveneens vrijwillige coördinatoren.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.