Bekijk alle projecten in "LEUSDEN"

Ondersteuning van een zwangere of gezin met baby

Organisatie
Humanitas Home-start Eemland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
LEUSDEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Een (aanstaand) gezin kan zichzelf aanmelden voor hulp. Home-start biedt een luisterend oor, praktische hulp en tips door een ervaren opvoeder. Sta je er alleen voor, ben je onzeker over het aanstaand ouderschap en/of loop je tegen praktische problemen aan, schroom niet en neem contact op met Home-Start Leusden. m.termaat@humanitas.nl

De eerste 1000 dagen (van het ontstaan van een kind tot en met het tweede jaar) is een cruciale periode voor de ontwikkeling en het verdere leven. Juist in deze periode willen we jonge ouders ondersteunen met een luisterend oor en praktische hulp. Vind je het leuk om een zwangere in een onzekere fase op weg te helpen? of houd jij van babies en heb je 2 a 3 uur per week beschikbaar, dan is dit vrijwilligerswerk iets voor jou..

Omschrijving activiteit
Wat ga je doen?
Een vrijwilliger van Home-Start Leusden bezoekt een keer per week een jong gezin en steunt dit gezin bij alles wat op hen afkomt in deze turbulente periode van hun leven. Gezinnen kunnen zich in de zwangerschap aanmelden bij Home-Start voor steun. Zou jij het leuk vinden om aanstaande of kersverse ouders te begeleiden in deze periode dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou.

Wat moet je kunnen?
Opvoedervaring, een hart voor babies en dreumesen en hun ouders, een luisterend oor en helpende hand.
In onze training vertellen we je meer over deze interessante en cruciale eerste 1000 dagen van een kind.

Home-Start Eemland is onderdeel van Humanitas Eemland. Humanitas werkt al 75 jaar met vrijwilligers bij de kwetsbare medemens. Je ontvangt een training en je kan gebruik maken van ons intranet met digitale trainingen en om te declareren. Er start 3x per jaar een training, in de winter, het voorjaar en najaar. Doe gerust mee om te kijken of het iets is voor je.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.