Bekijk alle projecten in "LEEUWARDEN"

New@Home, maatje van een jonge nieuwkomer

Organisatie
Solidair Friesland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
LEEUWARDEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Een maatje onderneemt wekelijks (leuke) dingen met een jonge nieuwkomer. Bijvoorbeeld de stad verkennen, naar de film gaan, spelletjes doen, ergens wat drinken, koekjes bakken of naar de bibliotheek. Daardoor help je hem/haar met de taal en integratie in de Nederlandse samenleving. Gemiddeld kost het 2 à 3 uur per week. We bieden een training vooraf en coaching en intervisie tijdens het traject.
Een maatje is tussen de 18 en 30 jaar, heeft een open, nieuwsgierige houding naar mensen uit een andere cultuur, is initiatiefrijk maar ook geduldig, Daarnaast is een maatje bereid te leren en staat het maatje open voor feedback.
Spreekt dit aan? Stuur dan een korte motivatie waarom je maatje van een jonge nieuwkomer wilt worden. Je kunt op ieder moment tussen september en april starten. Omstreeks oktober en maart is er een startmoment met meerdere maatjes tegelijk.

Jonge nieuwkomers (12-20 jaar) die naar de ISK in Leeuwarden en Sneek gaan, kunnen meedoen.

Omschrijving activiteit
New@Home richt zich op nieuwkomers tussen de 12-20 jaar oud die naar Internationale Schakelklassen (ISK) gaan en die geen of weinig sociale contacten hebben. Maatjes (18-30 jaar) zijn veelal vrijwilligers of studenten van sociale studies, die wekelijks met de jonge nieuwkomer afspreken en (leuke) activiteiten ondernemen. Daarmee krijgen nieuwkomers contacten met Nederlanders en integreren zij beter!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.