Bekijk alle projecten in "MAASTRICHT"

New Bees Byeboere

Organisatie
Stichting Byeboere
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
MAASTRICHT
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Het verbinden, inspireren en mobiliseren van mensen met elkaar en met de natuur in de buurt is ons belangrijkste doel. We werken samen met verschillende maatschappelijk organisaties om dit te realiseren en zijn zichtbaar en actief in verschillende wijken in Maastricht. Een groot deel van ons geluk wordt bepaald door onze (groene) woonomgeving en die moeten we samen delen. Door samen aan de leefbaarheid van de wijk te werken wordt er een drempel weggenomen om met elkaar in contact te komen en de sociale samenhang te verbeteren. Daarbij staat niet alleen het belang van de buurtbewoners centraal, we zetten ons tegelijkertijd in voor het behoud van de bijen en het stimuleren van een diverse buurtnatuur. Door samen aan de slag te gaan creëren we een groter drachtgebied voor de bijen, vergroten we de sociale interactie en creëren we mooiere en bloemrijkere buurten waar mensen gelukkiger zijn. De buurt moet een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar mensen samen van kunnen genieten. Als maatschappelijke organisatie in de wijk willen we iedereen stimuleren om mee te doen en actief te worden in onze dynamische organisatie. Byeboere centreren zich voornamelijk bij maatschappelijke organisaties waar we een diverse groep van mensen aanspreken. Zo hebben we een locatie bij het Leger des Heils, een locatie waar mensen bij elkaar komen met een afstand tot de arbeidsmarkt en andere locaties waar kwetsbare mensen samenkomen. Deze mensen betrekken bij de organisatie en helpen om te groeien en een eigen plek te vinden in de gemeenschap is een doel dat de Byeboere nastreven. Om de deelnemers/ New Bees te helpen ontwikkelen, te committeren aan de organisatie en hun eigen plekje te vinden zoeken we Buddy's/ Maatjes om de New Bees te stimuleren en activeren te blijven deelnemen aan onze activiteiten en te participeren in de organisatie.

Byeboere is een laagdrempelige organisatie waar iedereen zich bij kan aansluiten. Met en zonder hulpvraag. Met iedereen gaan we onderzoeken wat degene zou willen doen en wat op persoonlijk vlak voor groei zorgt. Ook gewoon aanwezig zijn is bij ons al prima. We koppelen mensen aan elkaar zodat er een vaste basis is waar mensen op kunne bouwen en vanuit verder kunnen. Wij geloven in oprecht en eerlijk contact waarin iedereen gelijkwaardig is. Geen maatjes project van een keer per week, maar zo vaak als je nodig hebt. Geen maatje op afstand, maar een betrokken groep mensen die je altijd kunt bereiken.

Omschrijving activiteit
Byeboere is actief bezig voor alle mensen in de wijken. Dat maakt dat we een dynamische organisatie hebben met een diversiteit aan deelnemers. Dat kan zijn van mensen die in herstel zijn van depressie, mensen met een verslavingsproblematiek, mensen die gewoon net niet mee komen maar toch een voor van zingeving zoeken, studenten die zich willen inzetten voor de buurtnatuur, buurtbewoners, iedereen eigenlijk. De ene persoon is kwetsbaarder dan de ander en we vinden het belangrijk dat ondanks alle verschillen en kwetsbaarheden iedereen die daar interesse in heeft een rol voor zichzelf kan vinden bij Byeboere. Dat kan zijn van administraties, klussen, organiseren, maatje worden, aanwezig zijn, imker cursus volgen. Wat dan ook. Wij geloven niet in een vooropgezet plan. Wij geloven in de kracht van de mensen zelf en dat we met de mensen zelf gaan onderzoeken wat bij hen past en wat ze zelf willen doen. Dat bevordert het welzijn, het zelfvertrouwen en de commitment. Uiteindelijk hopen we dat iedereen zijn of haar vleugels weer kan spreiden en de vaardigheden die bij ons opgedaan zijn meegenomen worden in hun verdere ontwikkeling. Daarnaast mag iedereen zo lang blijven als degene wil. Wij zoeken betrokken maatjes die mensen willen ondersteunen d.m.v. een zingeving traject bij Byeboere hun weg weer te vinden of gewoon meer zelfvertrouwen of zingeving te vinden.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt