Bekijk alle projecten in "ROOSENDAAL"

Netwerkmaatjes Wonen+

Organisatie
WijZijn Traversegroep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ROOSENDAAL
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

U gaat bv een keer per week een dagdeel op bezoek bij iemand die alleen is en/of gevoelens van eenzaamheid heeft.

Wat is een netwerkmaatje?
Een netwerkmaatje is een getrainde vrijwilliger die u kan helpen uw dagelijks leven aangenamer te maken. Samen onderzoekt u wat u wilt veranderen in uw leven en hoe u dat kunt doen.
Gaat het om vriendschap, hulp bij het zorgen, een luisterend oor? Misschien wilt u verwaterde contacten weer nieuw leven inblazen. U gaat met het netwerkmaatje ongeveer één keer per week of twee weken actief aan de slag om uw sociale netwerk te versterken. Stap voor stap. U bepaalt het tempo en uw behoefte en wensen staan daarbij centraal.

Omschrijving activiteit
U bezoekt een hulpvrager om te proberen het dagelijks leven van deze persoon wat aangenamer te maken. Dit kan eventueel door verwaterde contacten weer nieuw leven in te blazen en zo zijn/haar netwerk te versterken. Of door samen met de hulpvrager de wijk in te gaan om andere mensen te ontmoeten. U krijgt hiervoor een goede training.

Het Netwerkmaatjes-project is onderdeel van Wij Zijn Traverse Groep (Wonen+). De eerste keer dat je op bezoek gaat, gaat er een vrijwilliger mee die het kennismakingsgesprek met de hulpvrager heeft gevoerd. Als er een klik is bespreek je samen de frequentie.

Vanuit Wonen+ wordt er regelmatig een vrijwilligersoverleg georganiseerd waar succesverhalen, knelpunten en ideeën worden uitgewisseld. Mocht je tussendoor vragen hebben dan kun je altijd een coördinator van Wonen+ benaderen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt