Bekijk alle projecten in "LEIDEN"

Move Maatje

Organisatie
Stichting Move
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
LEIDEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

project van 6 weken + start en eindgesprek, 1x per week 30/60 minuten, de leerling wordt begeleid in de stap naar de middelbare school

Ondersteuning in de overgang van groep 8 naar de middelbare school

Omschrijving activiteit
In zes lessen gaan een basisschoolleerling en een student samen aan de slag met de stap naar de middelbare school. Move Maatje is een online project waarbij de maatjes wekelijks met elkaar videobellen. In een gecoördineerd programma werken ze samen aan verschillende opdrachten om uiteindelijk een betere keuze te kunnen maken voor een school die bij de leerling past. Ze bespreken niet alleen de scholen in de omgeving, maar ook welke nieuwe dingen er allemaal komen kijken bij de stap naar de middelbare school. Denk hierbij aan: kluisjes, vriendschappen en schooltijden. Maar ook aan thema's als: wie ben ik, wat vind ik leuk en waar ligt mijn talent? Op die manier helpt Move Maatje basisschoolleerlingen in de stap naar de middelbare school!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.