Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Mevrouw met dementie zoekt maatje

Organisatie
U-Centraal
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Mevrouw woont samen met haar man. Meneer is mantelzorger en wilt graag af en toe wat tijd voor zichzelf. Vandaar zoeken ze een maatje. Samen kletsen of gezellig een kopje koffie drinken is al voldoende. Zo kan meneer een tijdje iets voor zichzelf doen. Lijkt het je leuk om bij deze mevrouw op bezoek te gaan laat het ons weten!
Kennis over en ervaring met dementie is niet nodig. Je krijgt van ons een scholing in dementie en in wat het betekent om voor iemand met dementie te zorgen. Gedurende de koppeling begeleiden we je daar waar nodig.
Op dit moment (eind oktober 2020) kunnen onze vrijwilligers nog steeds hun cliënten bezoeken.

Omschrijving activiteit
Vrijwilligers van Hulp bij Dementie bezoeken thuiswonende mensen met dementie. Ze bieden gezelschap, afleiding of ondernemen samen iets. De mantelzorger heeft zo ook even tijd voor zichzelf en kan de zorg daardoor beter volhouden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt