Bekijk alle projecten in "REIMERSWAAL"

Mentorschap Zeeland

Organisatie
Stichting Mentorschap Zeeland
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
REIMERSWAAL
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Een mentor is niet zomaar een vrijwilliger. Hij doet veel meer. Hij zorgt ervoor dat de cliënt goede verzorging, verpleging, behandeling, begeleiding en huisvesting krijgt. Zo is de mentor aanwezig bij de besprekingen met de hulpverlener of zorgaanbieder. Hij ondertekent het zorgplan als de cliënt daartoe niet meer in staat is. De mentor helpt de cliënt bij de keuze voor een bepaalde medische ingreep of behandeling. Ook bij de keuze van een woonvorm of tehuis speelt de mentor een belangrijke rol. Hij moet zich dus goed inleven in de situatie en de wensen van de betrokkene.
Een mentor houdt zich niet bezig met de financiën.

* waar hij/hem/zijn staat wordt ook zij/haar bedoeld.

Als vrijwillige mentor bent u wettelijk vertegenwoordiger van iemand die dat niet (meer) zelf kan. Denk aan demente ouderen, verstandelijke beperkte mensen of psychiatrische cliënten vanaf 18 jaar.
U beslist (waar mogelijk samen met de cliënt) over zijn/haar zorg en welzijn. U behartigt de belangen van uw cliënt. U bent ongeveer 8 uur per maand beschikbaar, zelf invulbaar. De mentor wordt benoemd door de kantonrechter..

Omschrijving activiteit
Mentorschap Zeeland zorgt in de provincie Zeeland voor de uitvoering van de beschermingsmaatregel mentorschap. Op aanvraag van cliënten zoekt Mentorschap Zeeland een passende mentor, rekening houdend met de wensen van zowel cliënt als de mentor.

Activiteiten van de organisatie:
- informatie en advies over het mentorschap
- bemiddeling voor cliënten bij het zoeken naar een geschikte mentor
- werving en selectie van mentoren
- coördinatie van de aanvraagprocedure bij de kantonrechter
- begeleiding en scholing van mentoren
- aanvragen VOG

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.