Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

Mentoren010

Organisatie
Stichting B For You
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Zit er een mentor in jou? Maak jij het verschil in het leven van een kind (mentee), waardoor het zekerder, zelfstandiger en positiever in het leven komt te staan?

Als mentor spreek je gedurende een jaar minimaal twee keer per maand af met je mentee om samen iets te ondernemen waarmee je het kind verder helpt. Het gaat om kinderen die door hun vluchtelingenachtergrond vaak in een sociaal isolement zitten, die door taalproblemen een achterstand hebben, maar die allemaal vooral de vitamines ‘Aandacht’ en ‘Relatie’ nodig hebben. Door een tekort aan mentoren moeten deze kinderen lang op een mentor wachten. Vooral jongens wachten vaak heel lang op een mannelijke mentor. Maar ook vrouwelijke mentoren hebben we eigenlijk nooit genoeg. Ga jij het verschil maken voor een van deze vluchtelingenkinderen?

Ben je minimaal 18 jaar en heb je twee keer per maand een paar uur de tijd om op pad te gaan met een kind? Ga naar onze website en meld je aan (https://stichtingbforyou.nl). Of wil je eerst meer weten over het mentorschap? Stuur een e-mail naar info@stichtingbforyou.nl of bel ons op 010-285 78 25.

Zou jij graag hulp krijgen bij het verbeteren van je Nederlands en meer willen leren over de Nederlandse samenleving?
Meld je aan voor Mentoren010.

Omschrijving activiteit
Mentoren010 is een van de vier mentorprogramma’s van Stichting B for You. Dit mentorprogramma is voor kinderen tussen 6 en 16 jaar uit de regio Rotterdam met een verblijfsstatus en die hulp nodig hebben bij het integreren in de Nederlandse en specifiek in de Rotterdamse samenleving. Verwijzers zoals Vluchtelingenwerk melden deze kinderen bij ons aan.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.