Bekijk alle projecten in "TUBBERGEN"

Mantelzorgmaatje

Organisatie
Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
TUBBERGEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Een mantelzorgmaatje ondersteunt de mantelzorger door iets te doen met de verzorgde of met de mantelzorger. Hierbij kun je denken aan kop koffie drinken, wandelen, al dan niet met rolstoel, samen een boodschapje doen, een gesprek voeren met een mantelzorger. Bij een verzorgde kun je denken aan een volwassene met ziekte of beperking, of een kind die wat extra aandacht nodig heeft. De inzet van een maatje kost zoveel tijd als jij wil, bijvoorbeeld 2 uur per week of 2 wekelijks. Je wordt ingezet als maatje bij een mantelzorger of een oudere eenzame inwoner. Je krijgt een vrijwilligerscontract, reiskostenvergoeding, en een aantal bijeenkomsten voor vrijwilligers.

Vrijwilligers van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) worden ingezet om mantelzorgers te ontlasten. Wilt u af en toe (bijvoorbeeld wekelijks of 2 wekelijks) eens even weg of juist niet? Dan zetten we een vrijwilliger (uiteraard 1 persoon; geen wisselingen) in om u te ontlasten. Kopje koffie drinken, wandelen met degene die u verzorgt, een praatje maken enz. de vrijwilliger komt

Omschrijving activiteit
Doel van het maatjesproject is ontlasting van mantelzorgers en voorkomen dat mensen geïsoleerd raken. Met de inzet van vrijwilligers zorgen we voor bovenstaande.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt