Bekijk alle projecten in "NOARDEAST-FRYSLÂN"

Mantelzorgmaatje

Organisatie
Timpaan Welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
6
Gemeente
NOARDEAST-FRYSLÂN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wij zijn op zoek naar mensen die:
• Mantelzorgers willen helpen en bijstaan
• Eén of twee dagdelen per week beschikbaar zijn
• Ervaring hebben met mensen met Alzheimer, dementie en/of een lichamelijke beperking
We bieden:
• Een persoonlijke koppeling tussen mantelzorger en maatje, waarbij ieders wensen en behoeften op elkaar afgestemd worden;
• Een training van een aantal dagdelen over zaken als: mantelzorg, grenzen en verwachtingen, normen & waarden, privacy, signaleren. Daarnaast zijn er intervisiebijeenkomsten voor de mantelzorgmaatjes en kunt u op ons terugvallen voor vragen en begeleiding;
• Boeiende en afwisselende werkzaamheden.

Mantelzorgers zorgen intensief en onbetaald voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg voor personen met een langdurige ziekte, een beperking of een hoge leeftijd. Timpaan Welzijn biedt ondersteuning aan mantelzorgers in Ferwerderadiel en Kollumerland. Het pakket van diensten voeren we uit in samenwerking met de gemeenten in Noordoost Friesland en de collega instelling Het Bolwerk.

Een mantelzorgmaatje is beschikbaar voor mantelzorgers die wat tijd voor zichzelf kan gebruiken. Het mantelzorgmaatje ontlast de mantelzorger door de zorg voor de mantelzorgvrager tijdelijk over te nemen. Dit geeft de mantelzorger de gelegenheid om even vrijaf te nemen, dingen voor zichzelf te doen en de accu op te laten.

Omschrijving activiteit
Ons project richt zich op het bieden van Respijtzorg aan mantelzorgers. Het is belangrijk dat mantelzorgers de zorg voor hun naaste kunnen volhouden. Ook willen we voorkomen dat mantelzorgers terecht komen in een sociaal isolement.
Een mantelzorgmaatje komt bij mantelzorger en zorgvragen thuis. Hij/zij ontlast de mantelzorger door de zorg voor de zorgvrager tijdelijk over te nemen. Dit geeft de mantelzorger de gelegenheid om even vrijaf te nemen, dingen voor zichzelf te doen en de accu op te laten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.