Bekijk alle projecten in "ROOSENDAAL"

Maatjesproject Wonen+

Organisatie
WijZijn Traversegroep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROOSENDAAL
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Hulpvragers kunnen contact opnemen van ma t/m donderdagochtend via tel: 06-38772526 of via e-mailadres: wonenplus@wijzijntraversegroep.nl

Na de aanmelding neemt een vrijwilliger contact op voor een kennismakingsgesprek.

Het maatjesproject is onderdeel van Wij Zijn Traverse Groep (Wonen+). Als je begint als maatje kun je aangeven welke interesses je hebt en naar welke doelgroep je voorkeur gaat. Op basis daarvan kijken we aan welke hulpvraag je gekoppeld kan worden. De eerste keer gaat er altijd een vrijwilliger mee die het kennismakingsgesprek met de hulpvrager heeft gevoerd. Als er een klik is bespreek je samen de frequentie.

De hulpvragen die binnen komen zijn divers: het ondernemen van activiteiten, gezelschap etc. Waar mogelijk worden maatjes ook ingezet om het netwerk van de hulpvrager te vergroten door de hulpvrager mee te nemen naar bijvoorbeeld activiteiten in de wijk.

Vanuit Wonen+ wordt er regelmatig een vrijwilligersoverleg georganiseerd waar succesverhalen, knelpunten en ideeën worden uitgewisseld. Mocht je tussendoor vragen hebben dan kun je altijd een coördinator van Wonen+ benaderen..

Omschrijving activiteit
Het maatjesproject is onderdeel van Wonen+, een project gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners van Roosendaal. Hulpvragen komen centraal binnen, vervolgens wordt er een kennismakingsgesprek gepland om de hulpvraag duidelijker te krijgen. Op basis van interesse en achtergrond gaan we op zoek naar een geschikt maatje.

De vragen die binnen komen zijn divers: het ondernemen van activiteiten, gezelschap, beweging etc. Waar mogelijk worden maatjes ook inzet om het netwerk van de hulpvrager te vergroten door de hulpvrager mee te nemen naar bijvoorbeeld activiteiten in de wijk.

Wonen+ ondersteunt naast maatjescontact ook bij administratie, belastingaangifte en digitale vragen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.