Bekijk alle projecten in "SOMEREN"

Maatjesproject Onis Welzijn

Organisatie
Stichting Onis
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
SOMEREN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als vrijwillig Maatje ben je 1-2 uur per week inzetbaar voor iemand die een hulpvraag heeft. Denk aan hulp bij boodschappen of thuisadministratie, samen een praatje maken, kopje koffie drinken, erop uit of een spelletje doen, een mantelzorger een paar uurtjes vrijaf geven, of samen wandelen of fietsen. Bij elke vrijwilliger en elke deelnemer starten we met een intakegesprek thuis, om zo de vraag maar vooral de persoon achter de vraag beter te leren kennen. De juiste match hangt af van de wensen van zowel vrager als vrijwilliger, maar vooral van het feit of het samen klikt, daar wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Dat stukje speciale aandacht van mens-tot-mens doet wonderen. Het zal u als vrijwilliger ook zeker iets positiefs brengen!

Schroom niet om te vragen, iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig. De behoefte hieraan kan tijdelijk zijn of van langere duur. Door scheiding, ziekte of een vorm van verlies, maar ook door letterlijk niet alleen op pad te kunnen gaan. De vraag kan gaan om praktische ondersteuning (bijv. boodschappen of thuisadministratie) of juist behoefte aan sociaal contact of een luisterend oor. Misschien wilt u samen wandelen of fietsen, of bent u een mantelzorger en kan een vrijwillig maatje een stukje verlichting bieden. Dat stukje speciale aandacht van mens-tot-mens doet vaak al zoveel goed! Stel gerust uw vraag en we gaan samen kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Omschrijving activiteit
Het maatjesproject van Onis Welzijn is er voor mensen uit Asten en Someren die een persoonlijke hulpvraag hebben. Dat kan gaan om hulp bij boodschappen of thuisadministratie, samen een praatje maken, kopje koffie drinken, erop uit, of een spelletje doen, een mantelzorger een paar uurtjes vrijaf geven, of samen wandelen of fietsen. Elke vraag is uniek, waarbij de persoonlijke klik tussen vrijwilliger en deelnemer het allerbelangrijkst is. Hier besteden we dan ook veel aandacht aan.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.