Bekijk alle projecten in "NUNSPEET"

Maatjesproject Nunspeet

Organisatie
Stichting Het Venster
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
NUNSPEET
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wanneer je je eenzaam voelt en weer graag met een ander een bepaalde activiteit zou willen ondernemen, dan kun je een aanvraag bij ons doen. We gaan dan in gesprek om te kijken wat het beste bij je past. We kijken dan naar wat de vraag precies is en wat de beste manier is om aan deze vraag te voldoen.

Maatjes zijn betrokken vrijwilligers die helpen de samenleving leefbaar te houden voor iedereen. Het maatje is iemand die samen met de aanvrager activiteiten onderneemt. Het maatje heeft affiniteit met de activiteit die de aanvrager wenst. Hierdoor is er een gedeelde interesse. Denk bijvoorbeeld aan samen fietsen, koken, uitstapjes maken etc. Het maatje komt regelmatig en bouwt daardoor een band op met de aanvrager. We vinden het belangrijk dat het contact zoveel mogelijk gelijkwaardig is.

Voor het opbouwen van een goed en waardevol contact is tijd nodig. De matches worden dan ook voor ten minste één jaar gemaakt (uitzonderingen daargelaten). Na één jaar wordt er gekeken hoe het contact is verlopen en wordt er gekeken of het contact nog steeds passend is voor beide partijen..

Omschrijving activiteit
Minder eenzaamheid
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om sociale contacten te hebben of te krijgen. Bijvoorbeeld door ziekte, ouderdom, een beperking of een andere nationaliteit. Dat kan er ook voor zorgen dat iemand minder vaak buiten de deur komt dan hij/zij eigenlijk wil en daardoor nog maar weinig mensen ziet. Het gevoel van eenzaamheid ligt dan als snel op de loer. Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) en Het Venster zijn daarom in 2015 gestart met ‘Maatjesproject Nunspeet’.

Voor wie?
Maatjesproject Nunspeet is bedoeld voor zelfstandig wonende mensen -jong en oud- binnen de gemeente Nunspeet voor wie het niet zelfsprekend is om sociale contacten te hebben of te krijgen.

Doel
Het doel van het maatjesproject is: Het tegengaan van eenzaamheid en ondersteuning bieden bij het uitbreiden van contacten.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.