Bekijk alle projecten in "BREDA"

Maatjesproject MCB

Organisatie
Stichting Mondiaal Centrum Breda
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
0
Gemeente
BREDA
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Vanuit het Mondiaal Centrum begeleiden wij nieuwe medeburgers om wegwijs te worden in Breda en de Bredase samenleving. Veel 'nieuwkomers' hebben een vervelende geschiedenis achter de rug en beginnen hier een nieuwe toekomst. Medelanders helpen hen de weg te vinden. Daarvoor is een zorgvuldige koppeling (match) noodzakelijk en begeleiding gedurende het traject dat 1 jaar of in sommige gevallen langer kan duren. Tijdsbesteding is, afhankelijk van beschikbaarheid en de vraag, gemiddeld enkele uren per week.

Als men een officiële vluchtelingenstatus heeft, tijdelijk of permanent, en behoefte hebt aan ondersteuning om meer thuis te geraken in de Bredase samenleving, kan men zich in Breda wenden tot Buddy-to-Buddy of het Maatjesproject MCB. En dan wordt gezorgd voor een passende kennismaking met den bredase inwoner, jong of oud, stel of alleenstaande, die daartoe een aantal uren beschikbaar stelt.

Omschrijving activiteit
Vanaf 2015 begeleiden we vanuit het Mondiaal Centrum Breda nieuwkomers om de weg te leren kennen in Breda. De juridische aspecten en zaken als inkomen, taal, werk en/of school worden door andere instanties verzorgd. Wij zijn er vooral om meer thuis te raken in de bredase samenleving: hoe werkt het openbaar vervoer, waar is de bibliotheek, waar moet ik zijn voor kinderopvang of speeltuin zijn belangrijke thema's. En in bepaalde gevallen verzorgt de part-time coördinator ook doorverwijzing naar zorg, school, schuldhulpverlening of cursussen. Er is ook vertaling beschikbaar onder meer naar en van Arabisch.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.