Bekijk alle projecten in "LANSINGERLAND"

Maatjesproject Jong Perspectief

Organisatie
Stichting Jong Perspectief Zoetermeer e.o.
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
LANSINGERLAND
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

De jongeren waar de vrijwilligers van Jong Perspectief mee optrekken willen wat van hun leven maken, maar om de één of andere reden lukt dat niet op eigen kracht. Bijvoorbeeld vanwege een moeilijke gezinssituatie of door belemmeringen in hun eigen ontwikkeling. Er worden diverse activiteiten ondernomen, zoals samen sporten, kokkerellen, hulp bij huiswerk of gewoon een goed gesprek. Door de gezamenlijke activiteiten bouwt het maatjeskoppel aan een vertrouwd contact met elkaar.

Het samen ondernemen van activiteiten en zien hoe je maatje zich ontplooit, is een waardevolle ervaring. Bovendien doe je ook relevante ervaring op voor bijvoorbeeld je cv en je vergroot hiermee je eigen netwerk. Maar, je kunt natuurlijk ook gewoon maatje worden omdat het leuk is en het je voldoening geeft!

Voorafgaande aan het maatjescontact volg je de introductietraining van 2 avonden en tijdens het jaar kun je altijd terugvallen op professionele ondersteuning. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kunt ontmoeten en met elkaar ervaringen kunt uitwisselen.

Ben je woonachtig in ons werkgebied, kun je je inleven in de belevingswereld van de jongere en heb je een flexibele houding, dan ben je zeker geschikt als maatje!.

Omschrijving activiteit
In het maatjesproject van Jong Perspectief worden volwassen vrijwilligers één op één aan kinderen en jongeren gekoppeld die in hun dagelijks bestaan wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De vrijwilliger is geen hulpverlener, maar coacht de jongere op basis van eigen levenservaring. Daarbij biedt de vrijwilliger een luisterend oor, bevestigt de jongere in zijn eigenwaarde en reikt nieuwe perspectieven aan. Samen trekken ze een jaar als maatjes met elkaar op.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.