Bekijk alle projecten in "TYNAARLO"

Maatjesproject Humanitas Tynaarlo

Organisatie
Humanitas District Noord
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
TYNAARLO
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan of om een praatje mee te maken en gezellig koffie te drinken? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Ons maatjesproject is speciaal toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond Samen met één van onze vrijwilligers – jouw maatje – ga je erop uit of je maatje bezoekt jou thuis. Gewoon lekker ontspannen. Bijvoorbeeld samen een gezelschapsspelletje doen, wandelen, winkelen of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt. Zo krijg je weer meer plezier en zelfvertrouwen, waardoor je misschien makkelijker eigen contacten kunt opbouwen.

Als maatje bied je een steuntje in de rug aan mensen die eenzaam zijn of door omstandigheden meer geïsoleerd zijn. Je maakt een praatje, drinkt samen koffie of je doet een andere activiteit zoals bijvoorbeeld samen wandelen, fietsen, boodschappen doen, ziekenhuisbezoek of een leuk uitje hebben. Belangrijk is dat de deelnemer zijn/haar verhaal aan je kwijt kan.
Als maatje zie je jouw deelnemer gedurende ongeveer 1,5 uur één keer per week of eens in de 2 weken.
Je bent goed in het geven van persoonlijke aandacht en je houdt van gezelligheid..

Omschrijving activiteit
Het maatjesproject is gericht op het bieden van vriendschappelijk contact aan mensen die eenzaam zijn en/of door omstandigheden (meer) geïsoleerd zijn ongeacht achtergrond of verleden. Het contact is toegespitst op de behoefte van elke afzonderlijke deelnemer. De coördinator van het maatjesproject zorgt voor passende koppelingen tussen deelnemer en maatje. Ook ondersteunt zij de vrijwilligers.
Een maatje-vrijwilliger bezoekt de deelnemer thuis of gaat met de deelnemer een activiteit buitenshuis doen. Alles is erop gericht de deelnemer het plezier en het zelfvertrouwen (terug) te geven om zo mogelijk weer eigen contacten op te bouwen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.