Bekijk alle projecten in "WAALRE"

Maatjesproject Goed voor Mekaar Waalre

Organisatie
Goed voor Mekaar Waalre
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
WAALRE
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als vrijwillig maatje bezoek je één of meer vaste cliënten. In overleg met jouw cliënten spreek je af hoe vaak je iemand bezoekt (eenmaal per week/ twee weken/maand) en op welke tijd. Jullie bespreken ook samen wat je precies gaat doen: dat kan variëren van gezellig een praatje maken tot samen boodschappen doen, naar een terras gaan of een museum bezoeken.

Mocht je vragen hebben of in de praktijk tegen dingen aanlopen, dan kun je als maatje altijd terugvallen op ondersteuning van een professional vanuit Goed voor Mekaar Waalre. Twee tot driemaal per jaar organiseren we een uitwisselingsbijeenkomst voor al onze maatjes.

Als je denkt dat een vrijwillig maatje iets voor je is, dan kun je contact met ons opnemen. Binnen enkele weken komen wij dan bij jou thuis langs en bespreken we waar je behoefte aan hebt. In deze corona kan het ook zijn dat we de intake telefonisch doen. Vervolgens gaan wij aan de slag om een geschikt iemand te vinden. Als dat lukt, komt het maatje eerst kennismaken. En als jullie een klik hebben, maken jullie daarna samen afspraken over hoe verder.

Omschrijving activiteit
Het Maatjesproject van Goed voor Mekaar Waalre is een vrijwilligersproject dat bedoeld is voor mensen die behoefte hebben aan persoonlijk contact of iemand zoeken om leuke dingen mee te doen. Maar ook mantelzorgers die een paar uurtjes voor zichzelf willen en de zorg voor hun naaste even willen overdragen, kunnen een beroep doen op een maatje. Deze zorg beperkt zich dan wel tot aanwezigheidshulp: onze maatjes verrichten geen verzorgende handelingen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.