Bekijk alle projecten in "BLADEL"

Maatjesproject

Organisatie
Wel!zijn de Kempen
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BLADEL
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Als vrijwillig maatje bezoek je regelmatig je client. De frequentie en duur van de bezoeken hangen af van de wensen van de client en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Vaak komt het neer op een wekelijks bezoek van 1 - 1,5 uur.
Ook de inhoud van de bezoeken is afhankelijk van de wensen en interesses van beide partijen. Vaak wordt een wandelingetje gemaakt, maar soms is enkel een praatje maken al voldoende. Belangrijkste uitgangspunt is er zijn voor de ander en de ander wat afleiding te bezorgen.

Aanmelden kan via de mail naar maatjes@welzijndekempen.nl. Benodigde gegevens:
naam - adres - telefoonnummer - geboortedatum.
Korte omschrijving van de client en diens situatie
Korte omschrijving van de hulpvraag
Contactpersoon met wie wij contact op mogen nemen om het huisbezoek te plannen.

Omschrijving activiteit
Iedereen kan bij ons een aanvraag doen voor een maatje. Onze voornaamste doelgroep zijn kwetsbare ouderen waar een maatje ingezet wordt ter voorkoming van eenzaamheid of ter ontlasting van de mantelzorger.
Na aanvraag neemt een van onze medewerkers contact op om een huisbezoek te plannen. De reden van dit bezoek is om uw hulpvraag verder uit te vragen om zo een goede inschatting te maken welke vrijwilliger in uw situatie het beste past. Met deze informatie gaan wij zoeken in de poule van vrijwilligers die zich bij ons hebben aangemeld. Mocht daaruit niemand geschikt of beschikbaar blijken dan zetten wij een individuele vraag uit.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt