Bekijk alle projecten in "VELSEN"

Maatjesproject

Organisatie
Stichting Welzijn Beverwijk
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
VELSEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Als maatje krijgt u een intake (ik kom bij u thuis) waarin ik u vertel wat het maatjesproject inhoudt en welke vragers er zijn. U kunt aangeven wat u graag zou willen doen met betrekking tot activiteit maar ook met welke vrager(s) u in contact wilt komen.
Wanneer u een keuze heeft gemaakt volgt er een koppelingsgesprek. Ik stel u beide aan elkaar voor en aan het einde van de ontmoeting wordt er wel of geen vervolg afspraak gemaakt..

Omschrijving activiteit
Het maatjesproject in de gemeente Velsen en Beverwijk brengt vrijwilligers (maatjes) in contact met ouderen en mensen die door psychische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen. Van een vrijwilliger wordt verwacht om eens in de 14 dagen met iemand een paar uur op stap te gaan, of gewoon op de koffie voor een praatje. Maatjes zijn geen hulpverleners, maar betrokken mensen die er plezier in hebben wat vrije tijd door te brengen met iemand die minder gemakkelijk contact legt of houdt. Er worden op het ogenblik maatjes gezocht voor mensen tussen de 18 tot 85 jaar met uit een lopende interesses bijvoorbeeld fietsen, wandelen, tuinieren, vissen, winkelen, museum bezoek, met de hond wandelen. Iets samen ondernemen is fijner dan alleen!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.