Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Maatjes voor kwetsbare mensen in Utrecht

Organisatie
De Tussenvoorziening
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als maatjeskoppel onderneem je samen activiteiten met als doel de deelnemer een stukje op weg te helpen (op welk gebied dan ook). Mensen met een psychiatrische of dakloze achtergrond kunnen door omstandigheden contacten verliezen en behoefte hebben aan een nieuw contact. Zo kun je bijvoorbeeld met een maatje sporten, naar de bioscoop of andere activiteiten doen.

Wat verwachten we van je?
Je spreekt eens in de 1 a 2 weken een paar uurtjes af met je Maatje. Wat jullie gaan doen, beslissen jullie samen.
Als Maatje ben je geïnteresseerd in andere mensen, geduldig en kun je goed luisteren.

Wat krijg je terug?
Een betekenisvol contact
Cursussen en trainingen aangeboden door de Tussenvoorziening
Vergoeding voor je eigen gemaakte kosten

De Tussenvoorziening biedt onderdak, thuiskomen en ruimte voor heimwee en vertrek. We zijn er voor trekvogels, stadsmussen en andere vogels die uit het nest dreigen te vallen. De organisatie heeft oog voor eigen kracht en kwetsbaarheid bij het vinden van een nieuw nest.

De Tussenvoorziening biedt dagbesteding en activering, opvang, woon– en financiële begeleiding aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren. De begeleiding is gericht op verbetering van de woon- en leefsituatie en het voorkomen van terugval. De ondersteuning die wij bieden is afhankelijk van de situatie en vraag van de cliënt. Hierin stimuleren wij cliënten om zoveel mogelijk de regie in eigen hand te nemen.

Omschrijving activiteit
Hoeveel tijd het je kost hangt van jou en je maatje af.
Gemiddeld spreken mensen eens per week of per 2 weken met elkaar af. Dit gaat in overleg.
Ook de data en tijdstippen van de afspraak gaat in overleg. Dit kan ook wisselen per week en hoeft dus niet perse op een vast tijdstip.

Als je interesse hebt in ons maatjes project zul je worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kun je vertellen wie je bent en wat je graag zou willen bieden binnen een maatjes contact. De een wil een luisterend oor zijn, de ander wil iets praktisch en concreets doen. Dit is allemaal mogelijk en kun je bij de intake aangeven.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt