Bekijk alle projecten in "HOORN"

Maatjes projecten

Organisatie
Stichting netwerk
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HOORN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen
Interesse
Nieuwe dingen ontdekken

Mensen die belangstelling hebben om op vrijwillige basis aan de slag te gaan krijgen een kennismakings/intake gesprek. Er wordt een training aangeboden van een aantal dagdelen, er wordt begeleid middels intervisie en contact met de contactpersoon voor het betreffende project. De tijdsinvestering is gemiddeld voor 2 uur per week, de verbintenis ga je voor een afgesproken periode aan. Competenties die belangrijk zijn als vrijwilliger bij een maatjesproject zijn: - goed kunnen luisteren en inlevingsvermogen hebben - inzicht in eigen handelen - zich terughoudend op kunnen stellen - zelfstandig afspraken kunnen maken

Omschrijving activiteit
Taalmaatjes: Nederlandse sprekende vrijwilligers ondersteunen een anderstalige bij het leren van de Nederlandse taal. Buurmaatjes: Buurmaatjes ondersteunen huishoudens in de alledaagse dingen. Coaching voor scholieren: Vrijwilligers die kinderen begeleiden in de stap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs om o.a. schooluitval te voorkomen. Planmaatjes/budgetbuddies: Vrijwilligers die bewoners begeleiden naar een overzichtelijke thuisadministratie en handvatten geven om hier routine in te krijgen.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Helaas, op dit moment worden er voor dit project geen Maatjes gezocht.
Wil je toch als Maatje ergens aan de slag?

Zoek een passend project in je buurt

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.