Bekijk alle projecten in "OUDER-AMSTEL"

Maatjes Ouder-Amstel

Organisatie
Stichting Coherente
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
OUDER-AMSTEL
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Zoek je een maatje? Iemand uit je buurt, die regelmatig even tijd en aandacht voor je heeft? Gewoon, voor contact, een praatje, om iets leuks te doen of omdat je wel wat hulp of ondersteuning kunt gebruiken? Meld je dan bij ons aan. We nemen contact met je op en brengen je graag in contact met een vrijwilliger.

Wil jij een maatje zijn voor iemand in je eigen buurt of dorp, en tijdelijk het leven van een ander verrijken? We zijn altijd op zoek naar betrokken maatjes voor mensen die even wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Door samen ontspannende en alledaagse dingen te doen, één keer per week of per twee weken, maak je groot verschil in het leven van de ander. De activiteiten die je met elkaar onderneemt variëren enorm: Samen wandelen, fietsen, zwemmen, vissen, koffie drinken, praten, sporten, huiswerk maken, borduren, schaken, een film kijken, naar de bibliotheek, naar de markt en nog veel meer. Belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen plezier hebben. Doe je mee? Er is altijd iemand in jouw buurt die jouw gezelschap of hulp kan gebruiken..

Omschrijving activiteit
Bij het project Maatjes draait het om persoonlijk contact, tussen iemand die (tijdelijk) wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft en de vrijwilliger. Het gaat om aandacht, een luisterend oor, gezelligheid, een goed gesprek, samen lachen, hulp bij iets lastigs, weer eens naar buiten, ontspannen, samen alledaagse dingen doen. Veel maatjeskoppels ontmoeten elkaar een keer per week of per twee weken. Na de aanmelding nemen we contact met je op en kunnen we je koppelen. Is er een klik bij het kennismakingsgesprek? Gefeliciteerd! In principe zijn maatjes voor een periode van een jaar aan elkaar gekoppeld. Natuurlijk wordt je begeleid en houden we rekening met je wensen en/of mogelijkheden.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.