Bekijk alle projecten in "WESTLAND"

MAATJES OP MAAT

Organisatie
Stichting Shaan Creations International
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
5
Gemeente
WESTLAND
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

De maatjes moeten vooral goed gemotiveerd zijn om anderen een leuke tijd te bezorgen door samen met hun activiteiten te ondernemen zoals: samen boodschappen doen, samen naar de film, samen wandelen/hardlopen/sporten, samen ontbijten/lunchen/dineren, samen naar de voedselbank, samen een keertje de kinderen naar school brengen, samen kinderspellen doen, helpen met schoolwerk/huiswerk, een stage of een baan, anderen helpen met Nederlandse taal, of helpen in de zorg en opvoeding van kinderen, etc.
Alleen door de hulpvragers te motiveren en te activeren met de nodige liefde, warmte en respect voor elkaar, om samen dingen te doen, maak je hun al sociaal actiever.
Voor de mentoren en coaches is er een grotere taak, maar daarin zullen wij vanuit de stichting alle mentoren en coaches de nodige professionele begeleiding, trainingen en cursussen geven naast alle know-how, kennis en competenties om de hulpvragers succesvol te mentoren en coachen. Alle vrijwilligers zullen vanuit de stichting professionele begeleiding krijgen zodat zij het uiterste uit een maatjeskoppeling kunnen halen.
Jullie worden een belangrijke schakel in het geluk van de hulpvragers.

Denkt u dat een maatje, een buddy een mentor of een coach u kan helpen om meer vreugde en plezier in uw leven te brengen of uw leven kleurrijker maken? Dan moet u zeker ons hulp inroepen. Wij koppelen u aan een "maatje op maat", die uw wensen begrijpt en kan helpen deze te realiseren. Samen zult u veel leuke tijden doorbrengen met elkaar en veel plezier beleven.

Omschrijving activiteit
WIJ DOEN HET SAMEN is een initiatief van St. Shaan Creations International om mensen die éénzaam zijn, onder de armoedegrens leven en maatschappelijk zijn uitgesloten van activiteiten, of in een isolement leven, te koppelen aan een MAATJE met wie hij/zij weer leuke activiteiten kan ondernemen. Ons doelgroep bestaat uit ouderen, alleenstaande ouders (uit arme gezinnen) en mensen die om wat voor reden dan ook maatschappelijk niet actief kunnen zijn.
Ons Maatjesproject probeert door deze mensen te koppelen aan "maatjes" weer plezier en vreugde te brengen in hun leven. De hulpvragers zijn vaak zo verslonden door hun dagelijkse zorgen of omdat zij afhankelijk zijn van anderen, waardoor zij vaak in een "emotionele depressie" zitten. Ze kunnen of willen geen dingen ondernemen die de gezelligheid in hun leven terugbrengen. Heel vaak omdat zij niemand hebben met wie zij dat zouden kunnen doen.
En daarin helpen wij samen met onze maatjes deze mensen om weer plezier te hebben in het leven.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt