Bekijk alle projecten in "HEEMSTEDE"

Maatjes met intensieve en complexe zorgvraag

Organisatie
De Hartekamp Groep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
HEEMSTEDE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

De Hartekamp Groep in Heemstede heeft een terrein waar meerdere zorgwoningen staan. Hier wonen mensen met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking. Het prachtige terrein heeft een zwembad, sportzaal, heerlijke wandel paden en zelfs fitness apparaten. Een restaurant voor een kopje koffie of een broodje en een heerlijk terras. Een bijzondere mooie wereld waar jij onderdeel van kan zijn. Je kan zelf aangeven op welke dag je beschikbaar bent en hoe vaak je wilt komen. We koppelen je soms eerst aan een groep zodat je kan kijken met welk Maatje je een leuke klikt hebt. De Maatjes hebben over het algemeen een intensieve en complexe zorgvraag, je hebt dus echt tijd nodig om elkaar te leren kennen. Eerst maak je kennis op de woning zodat de begeleiding je kan ondersteunen in de kennismaking. Pas als je er samen aan toe bent ga je ook buiten de woning activiteiten doen met je Maatje. Veelal hebben de Maatjes een korte spanningsboog dus even een uurtje samen iets doen is veelal voldoende. Je gaat als Maatje bijzondere dingen mee maken waar je soms ontzettend om kan lachen maar waar je ook van kan schrikken. Begeleiders zijn er altijd om je te ondersteunen.

Hulpvragen zijn in zorg van de Hartekamp Groep

Omschrijving activiteit
Mensen met een ernstige verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben of een complexe zorgvraag hebben. Intensief omdat bijna alle zorg overgenomen moet worden, ze communiceren met geluiden die wij leren begrijpen. Als wij terug communiceren hebben ze tijd nodig om deze informatie te verwerken. Soms duurt een reactie een minuut, soms zelfs nog langer. En dan ineens draait er een gezicht naar je toe, pakt de hand iets aan, klinkt er een vrolijk geluid. Complex omdat ze de wereld om zich heen niet goed begrijpen, het maakt ze onrustig, boos of verdrietig. De complexe wereld die wij voor ze structureren zodat ze weer wat meer rust ervaren. Een hele bijzondere doelgroep die ook ontzettend behoeften hebben aan een Maatje. Een Maatje met geduld, begrip en soms ook een beetje lef.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.