Bekijk alle projecten in "HEEMSKERK"

Maatjes gezocht

Organisatie
De Hartekamp Groep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
HEEMSKERK
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Hulpvragen is in zorg bij de Hartekamp Groep

Je wordt gematcht aan een Maatje met een verstandelijke beperking. Samen doe je leuke dingen. De dag, tijd en frequentie mag je zelf aangeven. De matching doe je samen met de coördinator Vrijwilligerswerk, die heeft een overzicht van alle Maatjes vragen.
De Maatjes zijn in zorg bij de Hartekamp Groep, de begeleiding helpt je om ze beter te leren kennen. Je kunt ook met al je vragen bij de begeleiding terecht..

Omschrijving activiteit
Wij matchen je aan het Maatje die bij je past, jullie delen een hobby en genieten van dezelfde mooie dingen in het leven. De dag, tijd en frequentie mag je zelf aangeven. De Hartekamp Groep is een grote zorginstelling die zorg verleend aan mensen met een verstandelijke beperking. Veel van deze bewoners zoeken een Maatje. Iemand die speciaal voor hem komt, met wie je een rondje kan wandelen, op een terrasje kan zitten of lekker mee door het mooie Heemskerk kan fietsen. Of samen een spelletje spelen, muziek maken, bakken/ koken.... enz. Veelal kunnen ze dit niet zelfstandig waardoor ze vaak thuis zitten. Sommige bewoners kunnen het wel zelfstandig maar missen ontzettend sociaal contact omdat ze moeite hebben met het aan gaan van vriendschappen en het onderhouden ervan. En die vinden het stiekem ook nog eens ontzettend leuk om een keertje bij je op bezoek te komen. Er zijn bewoners met wie je gezellig kunt kletsen, andere beheersen niet de gesproken taal en maken met geluiden en gebaren duidelijk hoe ze zich voelen. Samen gaan we ontdekken wat je leuk vindt! Durf jij de uitdaging aan?!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.