Bekijk alle projecten in "ROERMOND"

Maatjes die een rolstoel kunnen duwen!!

Organisatie
Stichting Wel.kom
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROERMOND
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Van een maatje wordt verwacht dat hij/zij 1 x per week op bezoek gaat bij een persoon die eenzaamheid ervaart. Je wordt gekoppeld aan één persoon. Er vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats en als het klikt van beide kanten, dan kan het maatje-zijn starten! Hoe lang het bezoek wekelijks duurt hangt erg af van wat je samen gaat doen, maar de richtlijn is ongeveer 1 x per week 1,5 uur. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren (het gaat om de ander!) en dat je in staat bent initiatief te nemen. De vragen zijn steeds per situatie anders,
maar in deze oproep zijn we op zoek naar mensen die een rolstoel kunnen duwen... We hebben namelijk ook een aantal mensen op de wachtlijst staan die niet naar buiten kunnen omdat ze niemand hebben die hen kan helpen met de rolstoel.
Maatjes krijgen een vrijwilligersovereenkomst van Wel.kom en er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag digitaal aangevraagd.

Vragen over een maatje? Neem contact op via mail: maatjeopmaat@welkom.nu of bel maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur naar 0475-345140.
Op https://www.welkom.nu/roermond/maatje-op-maat/ is meer informatie te vinden, ook over de andere diensten van Maatje op Maat.

Omschrijving activiteit
Met het project Maatje op Maat proberen we een bijdrage te leveren aan het verminderen van eenzaamheid wat helaas een steeds groter probleem wordt. Een bezoekje per week kan zó veel betekenen voor een ander! Er wordt echt uitgekeken naar je komst!!!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt