Bekijk alle projecten in "BERGEN OP ZOOM"

Maatjes Contact Bergen op Zoom

Organisatie
Humanitas West Brabant West
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BERGEN OP ZOOM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

De deelnemers van het maatjescontact zijn net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden, rangen en standen en woonachtig in de gemeente Bergen op zoom.
Dit kan iemand zijn met een bepaalde afstand tot de maatschappij, maar ook mensen die herstellen van een ziekte of met een beperking, eenzame ouderen, of gewoon een buurtbewoner die wel wat gezelschap kan gebruiken. Wat de hulpvraag ook is, echt voor iedereen is er een mooie plek binnen het project Maatjes Contact.

Heb jij 1 tot 2 uur per week tijd over? Ontmoet je graag nieuwe mensen? Of wil je gewoon een paar uurtjes per week belangeloos een stadsgenoot helpen? Vind je het leuk om deel uit te maken van de grote enthousiaste groep vrijwilligers die Humanitas rijk is? Wat jouw reden ook is, wij gaan samen met jou op zoek naar een maatjesmatch die perfect bij jou past..

Omschrijving activiteit
De deelnemers zijn net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden, rangen en standen en altijd woonachtig in de gemeente Bergen op Zoom. Dit kan iemand zijn met een bepaalde afstand tot de maatschappij, maar ook mensen die herstellen van een ziekte of met een beperking, eenzame ouderen, jongeren die even wat minder in hun vel zitten, een moeder die door drukte van gezin en werk even wat steun nodig heeft, of gewoon een buurtbewoner die wel wat gezelschap kan gebruiken. Wat verwachten we van een Maatje? De coördinator van Maatjes Contact kijkt goed welke deelnemer bij welk maatje past. Vervolgens wordt je gekoppeld aan elkaar en ga je samen invulling geven aan de hulpvraag. Soms betekent dit vooral het ondernemen van activiteiten en in andere gevallen kan een luisterend oor en een praatje voldoende zijn. De frequentie van het contact is vaak wekelijks 1-2 uur, maar dit bepaal je samen. Het doel van het contact is de zelfstandigheid van de deelnemer te vergroten. Dit zodat hij of zij uiteindelijk weer op eigen kracht deel kan nemen aan de maatschappij. Een koppeling is altijd tijdelijk en meestal één jaar. Wil jij het leven van een buurtbewoner verrijken met wat oprechte aandacht en interesse? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor dit mooie maar vooral dankbare werk. Team Maatjescontact, de collega maatjes en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.