Bekijk alle projecten in "DRECHTERLAND"

Maatjes bij mensen met dementie in de thuissituatie

Organisatie
MEE & de Wering
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
DRECHTERLAND
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Heeft jouw vader, moeder of andere naaste dementie? Dan kan je een Maatje aanvragen. Dit is een getrainde vrijwilliger die samen met hem of haar iets leuks thuis of buiten de deur gaat doen. Dit helpt om de eenzaamheid van jouw naaste tegen te gaan. En om jou als mantelzorger wat rust te geven.

Wonen Plus Extra (van MEE & de Wering) zet vrijwilligers in West-Friesland in. Als maatje dementie maak jij deel uit van de groep gespecialiseerde vrijwilligers.

Werkzaamheden

Je gaat eens in de twee weken op bezoek (max. een dagdeel) bij iemand met dementie. Samen een kopje koffie of thee drinken, een praatje maken, spelletje doen, wandelen, fietsen, winkelen, naar de markt gaan, etc. Leuk voor degene met dementie én je ontlast hiermee meestal een mantelzorger. Zij hebben dan even hun handen vrij voor zichzelf. Daarnaast geeft het jou veel voldoening.

Als je je aanmeldt, gaan we samen kijken bij welke hulpvrager je zou kunnen passen.

Wij vragen

Je woont in West Friesland
Luistervaardig
Onbevooroordeeld
Je zet jezelf niet centraal
Geduldig
Interesse in de doelgroep

Wij bieden

Een basistraining van een dagdeel
Workshops over het thema dementie
Begeleiding door een coördinator vrijwilligers
Reiskostenvergoeding
Jaarlijks presentje

Tijdsbesteding

Je gaat eens in de twee weken op bezoek (max. een dagdeel). Daarom is een investering van maximaal een dagdeel per twee weken wenselijk. Kun je minder vaak? Ook dan kun je reageren..

Omschrijving activiteit
Maatje dementie

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.