Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Maatje/Buddy informele hulp

Organisatie
VMCA
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wil jij iets betekenen voor iemand met een fysieke beperking of ziekte? Ben je een stabiele persoonlijkheid en positief ingesteld? Je moet goed kunnen aansluiten bij de hulpvrager en echt iets willen betekenen voor een ander. Wij houden rekening met jouw wensen, mogelijkheden, interesses en talent. Je krijgt een basistraining en ondersteuning waar nodig. Jouw (twee)wekelijkse bezoek zorgt voor ontspanning en afleiding. De invulling van het contact hangt af van de situatie en kan variëren van bijvoorbeeld wandelen, praten, creatief bezig zijn tot samen naar de stad. Je bouwt een band op!

Wanneer u thuis woont en zelf te maken krijgt met een ernstige, chronische of levensbedreigende ziekte, NAH of dementie dan kan een maatje/buddy tot steun zijn. Steun voor uzelf (zoals praten, eropuit, samen iets creatiefs doen), maar eventueel ook voor uw mantelzorger. Die heeft even een paar uur tijd voor zichzelf. Onze vrijwilligers zijn vrouwen en mannen, jong en oud, die graag een deel van hun tijd gebruiken om een ander te ondersteunen. Ze krijgen een basistraining en worden goed begeleid. Wij streven altijd naar de beste match.

Omschrijving activiteit
De VMCA zet vrijwilligers in bij mensen die zelfstandig wonen en waarbij sprake is van een chronische ziekte, dementie, parkinson, NAH of een levensbedreigende ziekte. Een vrijwilliger/buddy biedt een luisterend oor, geeft afleiding en maakt de wereld vaak letterlijk groter (b.v. door samen naar buiten te gaan). Voor eventueel overbelaste mantelzorgers betekent een vrijwilliger even een paar uur vrijaf.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.