Bekijk alle projecten in "EINDHOVEN"

Maatje040 zoekt TaalMaatjes

Organisatie
Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
EINDHOVEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wat bieden wij jou
- Ondersteuning van een professionele coördinator
- Basistraining, training taalvrijwilligers en intervisiebijeenkomsten
- Verschillende thema-avonden
- Mogelijkheid lesmateriaal te gebruiken
- Reiskostenvergoeding
- Zinvol vrijwilligerswerk, een kleine moeite van onschatbare waarde

TaalMaatjes helpen hulpvragers met het verhogen van het niveau van taal, rekenen of digitale vaardigheden. Het kan hier gaan om NT1-ers of NT2-ers. Deze ondersteuning vindt thuis bij de hulpvrager plaats of op kantoor. Het kan zijn dat een hulpvrager vroeger hier in Nederland alleen lagere school gehad heeft en graag met een Maatje het schrijven van een brief leert of opfrist. Het kan ook zijn dat een hulpvrager Inburgeringsexamen gaat doen en naast lessen op school graag een Maatje heeft om één en ander nog eens extra te oefenen. Rekenvaardigheden opfrissen of digitale vaardigheden bijspijkeren kan ook tot de hulpvragen behoren. Als Maatje kan jij zelf kiezen waar jij bij wilt helpen..

Omschrijving activiteit
Heb jij twee uurtjes per week over en wil jij je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van één van deze vaardigheden van Eindhovenaren? Ben jij geduldig, enthousiast en vind je het leuk om kennis over te dragen en anderen vaardigheden aan te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.