Bekijk alle projecten in "AMERSFOORT"

Maatje (vrijwilliger) aan huis

Organisatie
Stichting Welzin
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMERSFOORT
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Voor vragen en informatie kunnen hulpvragers terecht bij de contactpersoon of een van onze Informatiewinkels in de stad: https://www.indebuurt033.nl/over-indebuurt033/informatiewinkels/

Als Vrijwilliger aan Huis (maatje) bij Indebuurt033 bied je in Amersfoort ondersteuning aan iemand met een hulpvraag. De vraag is divers: een luisterend oor, nieuwe mensen leren kennen, een praktische klus of het maken van een wandeling. Samen kijken jullie naar zijn/haar wens! Je doet dit ongeveer een tot twee uur per week.

Warmte, begrip, respect en humor staan voorop in het zo gelijkwaardig mogelijke contact! Ben jij die persoon? Meld je dan nu aan, we vertellen er graag meer over!.

Omschrijving activiteit
Aanvragers hebben vaak moeite om mee te komen in de snelheid en complexiteit van de huidige samenleving. Zij kampen met een psychiatrische aandoening, niet aangeboren hersenletsel , gevoelens van eenzaamheid en/of een licht verstandelijke beperking. Als vrijwilliger ga je voor langere tijd een ondersteuningsrelatie met de aanvrager aan. Dit doe je op een zo gelijkwaardig mogelijke wijze vanuit oprechte interesse in de ander. Je bent beslist geen verlengstuk van professionele hulpverlening, die vaak ook betrokken is. Samen wordt besproken wat de aard en invulling van jouw inzet zal zijn. Met je coördinator onderhoudt je contact over het verloop van je inzet.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.